Beursblik: resultaten Boskalis in lijn met verwachting

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 09:01

Onderliggend iets tegenvallend volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Boskalis waren in lijn met de verwachtingen, terwijl het onderliggen operationeel resultaat iets onder de verwachting uitkwam. Dit meldde analist Tijs Hollestelle in reactie op de publicatie van de maritiem dienstverlener.

De divisie Dredging presteerde volgens de analist zwakker dan verwacht, terwijl de divisie Offshore Energy veel beter dan verwacht presteerde. Hollestelle zou het graag andersom willen zien.

Daarnaast wees Hollestelle op de minder gunstige outlook voor Offshore Energy, aangezien sommige lange termijn contracten aflopen en de afronding van een aantal grote offshore windprojecten. "Dit kan de markt verrassen aangezien de offshore wind markt boooming is", aldus Hollestelle.

De analist concludeerde dat de strategie-update en het commentaar over de verwachtingen geen verrassingen bevatten. Het concern spreekt van aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, waarbij sprake zal zijn van lagere werkvolumes en druk op de bezetting en marges.

De maritiem dienstverlener verwacht dat de nettowinst in 2017 lager zal zijn dan het nettoresultaat, exclusief eenmalige lasten, in 2016. Boskalis rapporteerde over het afgelopen jaar een nettowinst, exclusief eenmalige lasten, van 276 miljoen euro. Voor 2017 voorziet Hollestelle een nettowinst van 158 miljoen euro. Hoewel de analist meldde niet verrast te zijn over de resultaten en toelichting verwacht hij een negatieve prijsreactie op basis van de opmerkingen over de windactiviteiten en de te hoge consensusprognoses voor 2017.

Holestelle hanteert een Houden advies en koersdoel van 31,50 euro. Het aandeel Boskalis sloot dinsdag op een rood Damrak vlak op 34,54.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Flinke koersval Foot Locker na zwakke kwartaalcijfers

Ook sectorgenoten het schip in.

50 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

1 uur geleden - Lees verder

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

2 uren geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

2 uren geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 28,25 -0,88% -0,25 28,50