Beursblik: sterke resultaten Boskalis

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 09:27

Divisie Dredging zwakker dan verwacht, terwijl Offshore Energy beter dan verwacht presteerde volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft over het boekjaar 2016 iets beter dan verwachte resultaten geboekt, waarbij de divisie Dredging zwakker presteerde dan verwacht en Offshore Energy juist boven verwachting presteerde. Dit meldde analist Edwin de Jong van NIBC.

Het voorgestelde dividend is volgens de analist in lijn met de verwachtingen. Het concern betaalt een dividend van 1,00 euro per aandeel, tegen 1,60 euro per aandeel over 2015. Daarnaast concludeerde De Jong dat de financiële positie van het bedrijf sterk blijft. De netto kaspositie bedroeg 203 miljoen euro, terwijl de markt rekende op 91,00 miljoen euro.

De analist wees tevens op het commentaar van de maritiem dienstverlener dat de moeilijke marktomstandigheden nu ook sterke kansen voor de langere termijn bieden "en dat is ook wat wij horen in de markt", aldus De Jong. "In tegenstelling tot veel andere bedrijven in de offshore-segment, bezit Boskalis veel contanten en dit geeft mogelijkheden om waardevolle activa te verwerven tegen aantrekkelijke prijzen", voegde de analist toe.

NIBC hanteert een Neutraal advies voor Boskalis met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 6,1 procent lager op 32,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hogere opening

Hogere olieprijs ruggensteun sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Chicago Fed National Activity index daalt in mei

Stand over mei duidt op groei beneden trend.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen nemen af

Kleinere daling verwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: sterkere autonome groei Randstad voorzien

Analisten rekenen op aantrekken groei.

2 uren geleden - Lees verder

Volatiliteit AEX loopt flink op

Volatiliteit Aegon sterk omhoog.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BOSKALIS... toevoegen aan uw watchlist 29,97 1,77% 0,52 29,45