Beursupdate: Damrak opent lager

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 09:13

Boskalis onderuit na publicatie jaarcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting lager geopend. Kort na opening van de beurs koerste de AEX 0,3 procent lager op 501,63 punten, terwijl de AMX een pas op de plaats maakte en de AScX 0,2 procent verloor. 

Onder de hoofdfondsen steeg ING Groep met 0,4 procent, na een koersdoelverhoging door Citi Research van 14,75 naar 15,80 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analist Stefan Nedialkov verwacht dat de digitale activiteiten er voor gaan zorgen dat ING de consensusverwachtingen zal overtreffen. 

Verder stegen Aegon en indexzwaargewicht Unilever met respectievelijk 0,2 en 0,1 procent. 

Boskalis moest de rode lantaarn dragen met een verlies van 3,9 procent, na publicatie van de cijfers over het afgelopen jaar. De resultaten van de onderneming stonden in het afgelopen jaar flink onder druk. De maritieme dienstverlener voorziet daarnaast geen spoedig herstel van de offshore markt en verlaagde het dividend flink. Boskalis stelt een dividend voor van 1,00 euro per aandeel, flink minder dan de 1,60 euro per aandeel over 2015.

Gemalto daalde 0,8 procent, terwijl Ahold Delhaize 0,7 procent lager koerste. 

In de Midkap was het Air France-KLM dat op bijval van beleggers kon rekenen, na de vervoerscijfers over februari. De luchtvaartgroep vervoerde iets meer passagiers, maar zag dat het vrachtvervoer duidelijk onder druk stond. Het aandeel steeg woensdagochtend met 2,4 procent, gevolgd door PostNL dat 0,6 procent won. TomTom schreef 0,5 procent bij. De navigatiespecialist gaat kaarten leveren voor het Drive Me-programma van Volvo, zo werd bekend. Financiële details werden niet genoemd.

Vastned verloor 0,9 procent en ook IMCD kon met een verlies van 1,1 procent niet in het groen komen. Het bedrijf boekte in 2016 een hogere omzet en winst en voldeed daarmee aan de eigen verwachtingen. Overnames stuwden de omzet, waarbij activiteiten in Europa, Midden-Oosten en Afrika goed waren voor het leeuwendeel van de omzet. 

Onder de kleinere fondsen steeg Ordina met 1,2 procent, terwijl Probiodrug 0,7 procent prijsgaf. 

Het lokaal genoteerde Esperite steeg 4,0 procent, na het verkrijgen van externe financiering ter waarde van 9 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

27 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 523,71 -0,41% -2,18 525,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,36 -0,14% -1,12 794,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.009,71 -0,12% -1,17 1.010,88