Esperite verzekert zich voor 9 miljoen euro aan externe financiering

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:45

Totale investering kan oplopen tot 13 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft zich verzekerd van maximaal 9 miljoen euro aan externe financiering middels de uitgifte van converteerbare obligaties en warrants. Dit meldde het Zutphense biotechbedrijf woensdag voorbeurs.

De investering dient ter ondersteuning van de commerciële activiteiten en de ontwikkeling van innovatieve technologieën. "De totale investering kan oplopen tot 13 miljoen euro bij de uitoefening van inschrijvingsrechten warrants", aldus Esperite.

Woensdag lanceert Esperite de plaatsing van 100 converteerbare obligaties met warrants van 10.000 euro per stuk voor een totaal van 1 miljoen euro.  Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor extra financiering van maximaal 8 miljoen door de private plaatsing van soortgelijke converteerbare obligaties met warrants in de komende 36 maanden, onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden.

Het concern meldde tevens een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen om de details van de financiering te presenteren aan zijn aandeelhouders en om de uitgifte ter goedkeuring aan hen voor te leggen. De datum van de bijeenkomst werd niet vermeld.

Het aandeel Esperite sloot dinsdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 1,26 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Vier fondsen hoger gesloten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Minder vertrouwen in Trump.

Gisteren - Lees verder

Talpa koopt meer aandelen TMG

Belang krap 27 procent.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting hoger slot

Minder vertrouwen in Trump.

Gisteren - Lees verder

Elliot zet AkzoNobel onder druk

Activistische belegger wil dat concern in gesprek met PPG treedt.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
Esperite toevoegen aan uw watchlist 1,25 -2,34% -0,03 1,27