Esperite verzekert zich voor 9 miljoen euro aan externe financiering

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:45

Totale investering kan oplopen tot 13 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Esperite heeft zich verzekerd van maximaal 9 miljoen euro aan externe financiering middels de uitgifte van converteerbare obligaties en warrants. Dit meldde het Zutphense biotechbedrijf woensdag voorbeurs.

De investering dient ter ondersteuning van de commerciële activiteiten en de ontwikkeling van innovatieve technologieën. "De totale investering kan oplopen tot 13 miljoen euro bij de uitoefening van inschrijvingsrechten warrants", aldus Esperite.

Woensdag lanceert Esperite de plaatsing van 100 converteerbare obligaties met warrants van 10.000 euro per stuk voor een totaal van 1 miljoen euro.  Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor extra financiering van maximaal 8 miljoen door de private plaatsing van soortgelijke converteerbare obligaties met warrants in de komende 36 maanden, onder voorbehoud van bepaalde voorwaarden.

Het concern meldde tevens een buitengewone vergadering van aandeelhouders bijeen te roepen om de details van de financiering te presenteren aan zijn aandeelhouders en om de uitgifte ter goedkeuring aan hen voor te leggen. De datum van de bijeenkomst werd niet vermeld.

Het aandeel Esperite sloot dinsdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 1,26 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Macrokalender bepaalt beursweek

Cijferseizoen weer voorbij.

Gisteren - Lees verder

BeleggersBarometer ING op tienjarig hoogtepunt

Vertrouwen stijgt door verder aantrekkende economie.

27 mei 2017, 10:15 - Lees verder

RRJ Capital II verkleint belang in NN

Kapitaalbelang van 9,6 procent.

27 mei 2017, 10:08 - Lees verder

BlackRock vergroot belang in ASR

Kapitaalbelang van 6,5 procent.

27 mei 2017, 10:04 - Lees verder

Lindenbergh verkleint belang in ForFarmers

Kapitaalbelang nog boven meldingsgrens.

27 mei 2017, 09:59 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
Esperite toevoegen aan uw watchlist 0,40 -4,76% -0,02 0,41