Europese beurzen sluiten verdeeld

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 19:08

Kabbelende handelsdag achter de rug.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten zijn woensdag verdeeld gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent op 372,58 punten, de Duitse DAX eindigde vlak op 11.967,31 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,1 procent op 4.960,48 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent lager op 7.334,61 punten.

Gedurende de dag schommelden de aandelenmarkten tussen winst en verlies. Een positief rapport over de Amerikaanse private arbeidsmarkt, dat als voorbode dient van het 'grote' banencijfer komende vrijdag, kon ook de koersen niet echt hoger brengen. Het arbeidsrapport is belangrijk voor het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve volgende week. Iedereen lijkt te rekenen op een renteverhoging, maar een zeer zwak banencijfer kan roet in het eten gooien.

Beleggers kijken deze week ook uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van donderdag. Hier wordt niet op vuurwerk gerekend. "Na de belofte in december om het opkoopprogramma tot het einde van dit jaar vol te houden, zal de bijeenkomst van de ECB deze week geen verrassingen brengen op het vlak van de rente en evenmin op dat van het opkoopprogramma", aldus econoom Elwin de Groot van Rabobank.

Uit Europa kwam het nieuws dat de Duitse industrie in januari meer heeft geproduceerd. Eerder maakte China bekend dat de export in februari trager groeide, terwijl de import juist flink toenam. De Japanse regering zei dat de economie in het vierde kwartaal harder was gegroeid dan eerder was geraamd. Op jaarbasis groeide het Japanse bruto binnenlands product met 1,2 procent. De eerste meting meldde een groei van 1,0 procent.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,0 procent op 52,62 dollar, terwijl een mei-future Brent 0,8 procent lager bewoog op 55,46 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0548. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0568 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Deutsche Post heeft in 2016 de winst zien aantrekken en kan hierdoor een hoger dividend uitkeren. Het postbedrijf verhoogde het dividend van 0,85 euro naar 1,05 euro per aandeel. Voor 2017 mikt de Duitse onderneming op een verdere verbetering van de operationele winst tot krap 3,8 miljard euro. Het aandeel Deutsche Post sloot 2,7 procent in het rood.

Het Duitse cosmeticaconcern Beiersdorf rapporteerde een hogere omzet en winst over 2016. Het bedrijf met merken als Nivea, Labello en Hansaplast realiseerde een omzetstijging in alle regio's. Beiersdorf verwacht in 2017 een omzetgroei van 3 tot 4 procent en een lichte verbetering van de operationele marge. Het aandeel steeg daalde 1,1 procent.

Het Britse PageGroup heeft vorig jaar ook hogere resultaten behaald. De recruiter gaf geen concrete outlook, maar mikt op een grotere schaal met een focus op investeringen in Duitsland, China, Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Zuidoost Azië door de cyclus heen. Het aandeel PageGroup steeg 1,9 procent.

Adidas heeft in het vierde kwartaal het nettoverlies verkleind op een hogere omzet, waarmee het concern beter presteerde dan verwacht. De Duitse sportkledingfabrikant is van plan het dividend te verhogen van 1,60 euro naar 2,00 euro per aandeel. Adidas voorziet voor 2017  een stijging van de omzet van 11 tot 13 procent, tegen constante wisselkoersen, en een stijging van het nettoresultaat van 18 tot 20 procent tot maximaal 1,2 miljard euro. De koers sloot 9,4 procent in het groen. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.366,72 punten. De Dow Jones index noteerde 0,2 procent in het rood en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.117,66 -1,57% -81,56 5.199,22
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.296,15 -0,34% -18,20 5.314,35