Fiks meer winst NIBC

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 08:33

Ook baten Haagse bank duidelijk omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft in 2016 flink meer winst geboekt. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Haagse bank.

"Ik ben erg blij dat NIBC weer een succesvol jaar kan rapporteren. We hebben ons marktaandeel en ons product- en dienstenpallet uitgebreid, stappen gezet om onze franchise onder middelgrote bedrijven en particuliere klanten verder uit te bouwen, terwijl we onze ondernemende 'Think YES'- houding binnen nichesectoren hebben uitgebreid", aldus CEO Paulus de Wilt in een toelichting.

De nettowinst van NIBC steeg met 44 procent naar 102 miljoen euro. Volgens de bank leidde een "strikte" kostenbeheersing tot een verbetering van de efficiencyratio van 56 naar 51 procent.

"We zijn er uitermate trots op dat we ons eerste tussentijdse ambitieniveau, een nettowinst van 100 miljoen euro, hebben bereikt ondanks de lastige omstandigheden, namelijk een trage groei in de gehele eurozone gecombineerd met een aanhoudend lage rentestand en de nog steeds onzekere geopolitieke situatie", aldus De Wilt.

NIBC zag de operationele baten afgelopen jaar met 21 procent verbeteren naar 381 miljoen euro. Bij de retailbank nam de hypotheekportefeuille met 3 procent toe, terwijl de spaartegoeden met juist 3 procent daalden. Bij corporate banking steeg de nieuwe leningenproductie met 10 procent naar 3,2 miljard euro. Daardoor nam het leningenboek met 4 procent toe tot 10,3 miljard euro.

Met de overname van NIBC Markets, het voormalige SNS Securities, heeft de bank naar eigen zeggen "een grote stap kunnen zetten wat betreft uitbreiding van ons product- en dienstenpallet". De dienstverlening van Corporate Banking beslaat nu de volledige balans van de zakelijke klanten.

De fully loaded CET1 kernkapitaalratio is inmiddels opgelopen van 15,6 naar 16,8 procent.

Aandeelhouders kunnen een dividend van 25 miljoen euro tegemoet zien.

De Wilt zei uit te kijken naar 2017, waarbij de topman "alle vertrouwen" heeft het verschil te kunnen maken. Een concrete outlook gaf NIBC evenwel niet af.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

16 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

35 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

48 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.