IMCD voldoet aan eigen verwachtingen

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:37

Bedrijf boekt hogere omzet en winst.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft zoals verwacht in 2016 door autonome groei en bijdragen van acquisities een hogere winst op een gestegen omzet gerealiseerd. Dit maakte de distributeur van chemieproducten en voedingsingrediënten woensdag voorbeurs bekend.

"We hebben weer een jaar van groei gerealiseerd door het consequent uitvoeren van onze strategie voor de lange termijn met het ontwikkelen van onze operaties met autonome groei en geselecteerde acquisities ", zei CEO Piet van der Slikke in een toelichting op de jaarcijfers. "Onze focus en diversiteit in producten, markten en geografische dekking heeft bijgedragen aan voortdurende groei van brutowinst, operationeel resultaat en kasstrrom", voegde hij toe.

IMCD boekte een 12 procent hogere omzet van 1,71 miljard euro. Autonoom dikte de omzet met 3 procent aan, terwijl overnames de omzet met 11 procent stuwden en de omzet met 3 procent negatief werd beïnvloed door wisselkoerseffecten.

De activiteiten in Europa, Midden-Oosten en Afrika waren goed voor het leeuwendeel van de omzet met 1,05 miljard euro.

Het totale operationeel bedrijfsresultaat (EBITA) nam met 15 procent toe tot 147,8 miljoen euro. De nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten steeg 18 procent naar 102,6 miljoen euro, flink meer dan de 87,2 miljoen euro over 2015. De gerapporteerde winst per aandeel steeg van 1,20 naar 1,39 euro.

De distributeur van chemische producten en voedingsingrediënten maakte op 16 november bij de rapportage over de eerste negen maanden van het afgelopen jaar bekend voor heel 2016 een verdere groei van het bedrijfsresultaat te voorzien, in te zetten op autonome groei, en te blijven kijken naar nieuwe acquisities.

Aandeelhouders van IMCD kunnen over 2016 een dividend van 0,55 euro per aandeel tegemoet zien tegen 0,44 euro een jaar geleden.

Het concern maakte op 1 maart bekend het resterende belang van 20 procent in de Amerikaanse sectorgenoot M.F. Cachat te hebben afgerond. De 100 procent dochter is inmiddels omgedoopt in IMCD US. 

Outlook

IMCD gaf geen concrete outlook voor 2017, maar wil de strategie van uitbreiding van de portefeuille met een combinatie van autonome groei en acquisities voortzetten. 

Het aandeel IMCD sloot dinsdag op een iets lager Damrak 0,1 procent in het rood op 45,21 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel TomTom

Koersdoel naar 6,75 euro.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NSI bezig met herstel

Winst per aandeel en huuropbrengsten boven verwachting.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P verlaagt koersdoel voor AkzoNobel

Koersdoel omlaag naar 80 euro.

24 minuten geleden - Lees verder

Interesse Shell voor overname Equis Energy - media

Ook Japanse Softbank onder potentiele bieders.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Intertrust sterk afgewaardeerd na waarschuwing

Deutsche Bank voorzag bescheidener verlies.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 47,96 0,84% 0,40 47,56