Kartelboete Air France-KLM dreigt alsnog - media

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 19:15

Luchtvrachtvervoerders mogelijk toch beboet door Brussel.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM, British Airways en een handvol andere luchtvrachtvervoerders riskeren de komende weken toch een miljoenenboete uit Brussel vanwege het niet respecteren van de mededingingsregels in het verleden. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Een poging om tot een schikking te komen, zodat de maatschappijen niet langer hoefden te vrezen voor claims van klanten en juridische gevechten met de EU, zou volgens Bloomberg zijn mislukt, omdat niet alle maatschappijen op één lijn zaten. Daardoor moeten de betrokken luchtvrachtmaatschappijen vrezen voor een boete van bijna 800 miljoen euro.

In 2015 werden de boetes voor het luchtvrachtkartel nog nietig verklaard door het Gerecht van de Europese Unie. Het Gerecht oordeelde dat de argumentatie van de Europese Commissie tegenstrijdig was en veegde de boetes van tafel.

Van de 790 miljoen euro aan boetes zou ruim 300 miljoen euro voor rekening komen van Air France-KLM. Het Duitse Lufthansa ontliep destijds al een boete, omdat de Duitse luchtvaartmaatschappij het kartel meldde bij de Europese Commissie.

Bronnen zeiden tegen Bloomberg dat de nieuwe bedragen mogelijk wat afwijken van de eerdere getallen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

VDL Nedcar start assemblage van BMW X1

Nederlands bedrijf bouwt weer model voor Duitse autofabrikant.

7 minuten geleden - Lees verder

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Markten zien macrocijfers tegemoet.

1 uur geleden - Lees verder

Lowe's verlaagt winstverwachting ondanks stijgende resultaten

Amerikaanse doe-het-zelver handhaaft omzetverwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Weinig beweging op Europese beurzen

Wachten op Jackson Hole.

1 uur geleden - Lees verder

Dochter Kardan haalt opdrachten Angola binnen

Voor bijna 300 miljoen dollar werk.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,73 -0,39% -0,05 12,78