Kartelboete Air France-KLM dreigt alsnog - media

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 19:15

Luchtvrachtvervoerders mogelijk toch beboet door Brussel.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM, British Airways en een handvol andere luchtvrachtvervoerders riskeren de komende weken toch een miljoenenboete uit Brussel vanwege het niet respecteren van de mededingingsregels in het verleden. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Een poging om tot een schikking te komen, zodat de maatschappijen niet langer hoefden te vrezen voor claims van klanten en juridische gevechten met de EU, zou volgens Bloomberg zijn mislukt, omdat niet alle maatschappijen op één lijn zaten. Daardoor moeten de betrokken luchtvrachtmaatschappijen vrezen voor een boete van bijna 800 miljoen euro.

In 2015 werden de boetes voor het luchtvrachtkartel nog nietig verklaard door het Gerecht van de Europese Unie. Het Gerecht oordeelde dat de argumentatie van de Europese Commissie tegenstrijdig was en veegde de boetes van tafel.

Van de 790 miljoen euro aan boetes zou ruim 300 miljoen euro voor rekening komen van Air France-KLM. Het Duitse Lufthansa ontliep destijds al een boete, omdat de Duitse luchtvaartmaatschappij het kartel meldde bij de Europese Commissie.

Bronnen zeiden tegen Bloomberg dat de nieuwe bedragen mogelijk wat afwijken van de eerdere getallen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

Gisteren - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

Gisteren - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

Gisteren - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

Gisteren - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 11,12 -0,45% -0,05 11,17