Olieprijs sluit lager

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 20:44

Amerikaanse voorraden bereikten recordniveau.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag gedaald, nadat Amerikaanse olievoorraden tot recordniveaus stegen.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 2,86 dollar lager, of 5,4 procent, op 50,28 dollar. Dit is het laagste slot van dit jaar.

Olieprijzen daalden woensdag reeds voordat het wekelijkse voorradenrapport bekend werd en vanwege de nieuwe recordniveaus nam dit toe. Een sterke afname van de benzinevoorraden hield de dalingen evenwel in eerste instantie in toom, maar later liepen de verliezen op.

De voorraden stegen met 8,2 miljoen vaten, terwijl was gerekend op een veel kleinere toename van 1,7 miljoen vaten. Het was de negende week op rij dat de voorraden in de Verenigde Staten groter werden. De benzinevoorraden daalden daarentegen met 6,6 miljoen vaten. Hier was een daling van 1,7 miljoen vaten voorzien.

Woensdag werd ook bekend dat de Chinese invoer van olie is gedaald in februari. Dit wijst op een lagere vraag en zet de olieprijzen verder onder druk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Vertrouwen onder beleggers neemt verder toe

ING BeleggersBarometer in maart naar 145.

11 uren geleden - Lees verder

Schlumberger en Weatherford starten joint venture

Weatherford ontvangt eenmalig 535 miljoen dollar.

11 uren geleden - Lees verder

Allianz verkleint belang in Basic-Fit

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Lansdowne verkleint belang in Corbion

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

11 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASMI

Koersdoel naar 56,00 euro.

11 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.