Recordwinst Deutsche Post

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 07:22

Postbedrijf stelt hoger dividend voor.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Post heeft in 2016 de winst zien aantrekken en kan hierdoor een hoger dividend uitkeren. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Duitse postbedrijf.

CEO Frank Appel sprak in een toelichting op de cijfers van een zeer succesvol jaar voor Deutsche Post en stelde dat het postbedrijf niet eerder zoveel winst realiseerde in de huidige bedrijfsstructuur. Het bedrijf investeerde volgens de topman "substantieel" in alle vier divisies van de onderneming en boekte "sterke" vooruitgang in de implementatie van zijn groeiplannen voor 2020. 

De omzet van Deutsche Post daalde met 3,2 procent van 57,3 miljard euro, mede door ongunstige wisselkoersen. Daaraan droeg het vierde kwartaal 15,4 miljard euro bij, hetgeen fractioneel meer was dan de omzet in het vierde kwartaal van 2015.

De operationele winst (EBIT) steeg afgelopen jaar evenwel met 45 procent naar 3,5 miljard euro, hetgeen in lijn was met de doelstelling van het postbedrijf. De nettowinst steeg zelfs met 71,4 procent tot 2,6 miljard euro.

Deutsche Post verhoogde het dividend van 0,85 euro per aandeel naar 1,05 euro per aandeel. Daarmee kwam de pay-out ratio uit op 48 procent, hetgeen in lijn is met de 40 tot 60 procent die Deutsche Post van de winst wil uitkeren aan aandeelhouders.

Voor 2017 mikt Deutsche Post op een verdere verbetering van de operationele winst tot krap 3,8 miljard euro. 

Het aandeel Deutsche Post sloot dinsdag 0,3 procent lager op 32,19 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.