Stabiele resultaten voor Stern

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 18:02

Nieuwe strategie van autobedrijf op koers.

(ABM FN-Dow Jones) Stern Groep heeft in 2016 vrijwel stabiele resultaten behaald en ligt op koers met de invoering van de nieuwe strategie. Dit maakte het autodealer en -servicebedrijf woensdag nabeurs bekend.

Afgelopen jaar wist Stern het marktaandeel in de verkoop van nieuwe personenauto's te laten groeien van 5,4 naar 5,7 procent, maar het marktaandeel in bedrijfswagens daalde daarentegen van 8,7 naar 8,1 procent. De leaseportefeuille groeide autonoom met 11,7 procent naar 10.099 contracten per eind 2016. Daarmee deed Stern het naar eigen zeggen flink beter dan het marktgemiddelde van 5,7 procent.

De omzet van Stern steeg afgelopen jaar fractioneel van 1.095 miljoen naar 1.098 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (EBIT) ging licht omlaag van 18,8 miljoen naar 18,7 miljoen euro.

Na belastingen boekte Stern een winst van 11,3 miljoen euro tegen 11,1 miljoen euro over 2015. De winst per aandeel steeg van 1,95 naar 2,00 euro. De aandeelhouders kunnen over 2016 een dividenduitkering van 1,00 euro per aandeel tegemoet zien, wat evenveel is als over 2015 werd uitgekeerd.

Stern verwacht dat de resultaten de komende jaren geleidelijk verder kunnen verbeteren, met als doelstelling om het bedrijfsresultaat per 2020 te verdubbelen. Daarvoor is in januari het nieuwe strategische plan "Meer Solutions en Services" aangekondigd. Daarbij verschuift de focus van de traditionele verkoop van auto's naar aanvullende diensten en producten. Pakweg een derde van de resultaatsverbetering zal volgens Stern moeten komen uit kostenbesparingen en synergievoordelen en tweederde moet komen van Meer Solutions en Services.

Een concrete outlook voor 2017 gaf Stern niet af, maar de autogroep ziet "de ontwikkeling van de resultaten in 2017 met vertrouwen tegemoet". Het aandeel Stern sloot woensdag 0,1 procent hoger op 21,22 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Zorgen om Trump bepalen beurssentiment

Cijferseizoen ten einde, ava’s en macrodata domineren.

1 uur geleden - Lees verder

ING scheutig met aanmelden bij antiwitwascel - media

Hof tikt bank op de vingers.

1 uur geleden - Lees verder

Beleggersvertrouwen blijft op peil - Binck

Binck Beleggersbarometer nipt gestegen.

Gisteren - Lees verder

Esperite vecht faillissement dochter aan

Genoma eist miljoenen schadevergoeding.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste fondsen sluiten lager.

19 mei 2017, 22:11 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
STERN GROEP toevoegen aan uw watchlist 23,92 1,31% 0,31 23,61