Update: kleine winst voor TMG

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 11:33

Mediabedrijf blijft kampen met omzetdruk.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft in 2016 de omzet zien dalen, maar wel kans gezien een kleine winst te boeken. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het mediabedrijf.

De omzet van de uitgever van onder andere dagblad De Telegraaf daalde met 6,9 procent naar 421 miljoen euro, met als belangrijkste oorzaak de lagere inkomsten uit printadvertenties.

De inkomsten uit advertenties (exclusief normalisaties) liepen terug met 14,6 procent van 113,8 miljoen naar 97,2 miljoen euro. De inkomsten uit abonnementen namen af met 2,9 procent van 185,1 miljoen naar 179,7 miljoen euro.

Het operationeel resultaat (EBITDA) steeg van 7,7 miljoen euro in 2015 naar 9,0 miljoen euro afgelopen jaar. Als de reorganisatielasten niet worden meegenomen in deze post kwam de EBITDA uit op 22,0 miljoen euro. In 2015 was dit nog 34,7 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat verbeterde van 16,7 miljoen euro negatief in 2015 naar 8,4 miljoen euro negatief in 2016.

Waar in 2015 nog een nettoverlies stond van 23,6 miljoen euro, resteerde er in 2016 een nettowinst van 1,6 miljoen euro, dankzij lagere eenmalige afboekingen, een boekwinst op de "verkoop van Sky Radio Group" en een belastingbate.

De strategische samenwerking op radiogebied met Talpa bracht een boekwinst met zich mee van 4,3 miljoen euro. Formeel is de activiteit van Sky Radio Group boekhoudkundig beëindigd, waarna deze in de samenwerking als activiteit is ingebracht en als deelneming weer in de boeken is opgenomen.

Een woordvoerder van TMG verklaarde tegenover ABM Financial News de 4,3 miljoen euro als het verschil tussen de waardering van de activiteiten zoals deze in de boeken stond en de herwaardering. Daarmee is het bedrag een boekhoudkundige winst.

TMG heeft in overleg met Talpa zijn belang in het gezamenlijke radiobedrijf met 1 procentpunt verhoogd naar 23 procent.

De kaspositie per eind 2016 bedroeg 19,5 miljoen ten opzichte van 42,9 miljoen euro per 31 december 2015. De daling komt met name door 29,9 miljoen euro die TMG betaalde aan reorganisatielasten en de hoge negatieve kasstroom uit financieringsactiviteiten, onder andere door de betaling van dividend en de aankoop van het resterende belang van 10 procent in Sky Radio Group van V-Ventures.

Het mediabedrijf is inmiddels verwikkeld in een steeds gecompliceerder wordend overnamespel, waarbij enerzijds het Vlaamse mediahuis en de familie Van Puijenbroek en anderzijds John de Mol tegen elkaar opbieden, de raad van bestuur van de vennootschap inmiddels geschorst is en de belangrijkste stakeholders de stap naar de Ondernemingskamer hebben gezet.

De geplande aandeelhoudersvergadering van 19 april van dit jaar wordt uitgesteld.

Een outlook gaf TMG niet af. Wel zei het mediabedrijf dat de voorziene kostenbesparingsmaatregelen op schema liggen.

Het aandeel TMG noteerde woensdag op een groen Damrak 0,2 procent hoger op 6,50 euro.

Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: zwak kwartaal TIE Kinetix

NIBC wil bewijs dat EBITDA en kasstroom naar gezonde niveaus kunnen.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel Flow Traders

Koersdoel naar 30,50 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Economische groei Italie stabiel

Groei op jaarbasis iets sterker.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ICT resultaten sterk en in lijn met verwachting

NIBC denkt dat eigen taxaties te conservatief zijn.

41 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: resultaten Kendrion blijven aantrekken

Meevallende winst volgens NIBC.

43 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,70 0,00% 0,00 5,70