Valuta: dollar gevoelig voor Amerikaanse loonontwikkeling

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 10:01

ABN AMRO verwacht stabiele dollar als Amerikaans inkomen stijgt.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van de dollar is mede afhankelijk van de loonontwikkeling in de Verenigde Staten, waar met het ADP banenrapport en het officiële banencijfer meer duidelijk over zal komen.

"Als het loon in de Verenigde Staten oploopt voedt dat ook de inflatieverwachtingen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Dat kan de markt het idee geven dat de Federal Reserve met zijn rentebeleid achter de feiten aan loopt. In combinatie met een eveneens oplopende nominale rente kan dat voor de green back een pas de plaats betekenen", aldus Boele.

Deze week, te beginnen met vandaag, komen de Amerikaanse banencijfers over februari naar buiten, waarin ook de loonontwikkelingen wordt meegenomen. De euro noteerde op 1,0552 dollar.

Het Britse pond ondervindt druk, nu de Britse premier Theresa May door het House of Lords gebonden is aan het oordeel van juristen bij het Brexit-proces. "Ze heeft daarmee minder armslag en dat plaatst de Brexit weer even onder de aandacht, met dit geval druk op de Britse munt", aldus Boele. De euro noteerde woensdag op 0,8671 pond.

Boele verwacht dat de Zwitserse frank vandaag onder de aandacht kan komen als gevolg van de inflatiedata die op de agenda staan. "De vraag is hier of de deflatie getemperd is", aldus de valutaspecialist. De euro noteerde woensdag vlak op 1,0701 Zwitserse frank.

De yen ondervindt deze week opwaartse druk. "Dat heeft weinig met andere valuta te maken en meer met de toestand rondom Noord-Korea, waarbij de Japanse valuta gewild is als veilige haven", aldus Boele. "De dollar heeft in onze visie ruimt tot 117 yen, daarboven wordt het lastig."

De dollar kostte woensdag 113,97 yen.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.