Wall Street richting iets lagere opening

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 14:50

ADP banenrapport fors beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerst woensdag af op een iets lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren pakweg een half uur voor de openingsbel 0,1 procent in het rood.

De markt lijkt in een wait-and-see-modus te verkeren in aanloop naar het officiële Amerikaanse banenrapport aanstaande vrijdag en de beleidsvergadering van de Federal Reserve volgende week. De markt prijst de kans op een renteverhoging tijdens de vergadering van 14 en 15 maart momenteel in op nagenoeg honderd procent, waarbij analisten van mening zijn dat slechts een "enorm teleurstellend" banenrapport roet in het eten zou kunnen gooien.

Een voorloper voor de data van vrijdag is het ADP banenrapport. Uit de data van loonstrookjesverwerker Automatic Data Processing bleek dat het aantal banen in de private sector in februari is gestegen met 298.000 banen. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een stijging van het aantal banen van 188.000. Ook het cijfer voor januari werd opwaarts bijgesteld van een stijging van 246.000 banen, naar een stijging van 261.000 banen.

"Ik ben van mening dat de markt te pessimistisch is", voorspelde marktanalist Colin Cieszyński van CMC Markets in aanloop naar de publicatie "De Amerikaanse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn laag gebleven, economische data zijn positief en de olieprijs noteert boven de 50 dollar per vat, waardoor de Amerikaanse economie verder lijkt te herstellen". Cieszyński zei in aanloop naar de publicatie voor beide baanrapporten een stijging van het aantal banen van 210.000 banen te voozien. De analist is van mening dat een stijging met slechts 150.000 banen ertoe zou leiden dat de centrale bank een renteverhoging heroverweegt.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs tevens bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 3,3 procent. De marktindex steeg van 392,9 naar 405,7.

De Amerikaanse Energy Information Administration publiceert later op de dag zijn wekelijkse olievoorraden rapport.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op 52,57 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 55,40 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0545. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0559 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0568 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vera Bradley rapporteerde over het afgelopen kwartaal zowel een lagere nettowinst als omzet. Ook de verwachtingen van de handtassenproducent stelde teleur. Het concern meldde dat de marktomstandigheden een aanzienlijk grotere uitdaging blijken dan eerder werd voorzien. Het aandeel verloor voorbeurs 8,8 procent.

Huizenbouwer Hovnanian publiceert voorbeurs tevens kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 0,4 procent lager.

Nvidia noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger, nadat het concern aankondigde hernieuwde pogingen te ondernemen om kunstmatige intelligentie te introduceren in een reeks producten middels een geïntegreerd robot- en drones-systeem.

Retailer Express noteerde voorbeurs 11,0 procent lager, nadat het concern voor het fiscale eerste kwartaal een zwakke outlook afgaf en over het vierde kwartaal een daling van de nettowinst en omzet rapporteerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,3 procent lager op 2.368,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 20.924,76 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent op 5.833,93 punten.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: IMCD doet mooie overname in Italie

Acquisitie versterkt positie op lokale en international markt.

42 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: uitspraak Koersplan positief voor Aegon

Slechts 10.000 tot 15.000 polissen geraakt.

43 minuten geleden - Lees verder

Delivery Hero stelt IPO prijs vast

Bezorgdienst verkoopt aandelen voor 25,50 euro per stuk.

55 minuten geleden - Lees verder

NS krijgt forse boete van ACM

Spoorbedrijf maakte misbruik van machtspositie.

1 uur geleden - Lees verder

OCI omhoog op overnamespeculatie

Amerikaans blog rept van afgewezen overnamebod.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.