Wall Street richting lager slot

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 21:36

Private banenrapport overtreft verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een overwegend lager slot. Een half uur voor de slotbel in New York daalde de S&P 500 index 0,1 procent naar 2.366,54 punten, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent verloor op 20.886,49 punten, maar de Nasdaq index 0,2 procent in het groen noteerde op 5.845,36 punten.

Voordat de markten openden werd het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bekend gemaakt. Dit rapport wordt gezien als een voorloper van het "grote" banencijfer dat vrijdagmiddag verschijnt. Inzicht in de ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidssector is belangrijk omdat de Federal Reserve hier rekening mee houdt bij het bepalen of de rente omhoog moet.

Het ADP rapport overtrof de verwachtingen stevig. Het aantal banen in de niet-agrarische private sector nam in februari toe met 298.000. Er was gerekend op een veel lagere groei van 188.000 banen. De groei van het aantal banen in de private sector over februari is een bevestiging van de positieve trend in brede zin in de Amerikaanse economie, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

Er wordt algemeen verwacht dat de Fed volgende week woensdag de rente gaat verhogen. Vorige week zei voorzitter Janet Yellen ook dat dit waarschijnlijk was. Het enige dat een renteverhoging volgens analisten nog kan tegenhouden is een zeer slecht banencijfer komende vrijdag, maar gezien het sterke private arbeidsrapport lijkt de kans hierop klein.

Olieprijzen noteerden lager, na een verdeeld voorradenrapport. De voorraden ruwe olie stegen in de afgelopen week tot een nieuw record, maar de benzinevoorraden namen stevig af. Een april-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent op 52,57 dollar, terwijl een mei-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 55,40 dollar

De euro/dollar noteerde op 1,0547. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0554 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0658 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

PPG Industries onderzoekt of een overname van AkzoNobel haalbaar is. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen. Het Amerikaanse PPG zou samen met adviseurs werken aan een plan om AkzoNobel deels of in zijn geheel over te nemen. Een woordvoerder van AkzoNobel liet woensdagavond in een reactie tegen ABM Financial News weten dat het concern nooit in gaat op marktgeruchten en daarom ook nu geen commentaar geeft. Het aandeel PPG noteerde 6,7 procent hoger. De zogenoemde American Depositary Receipt van AkzoNobel steeg zelfs bijna 13 procent.

General Electric zei woensdag onderdeel GE Water te verkopen aan het Franse Suez en één van Canada's grootste pensioenfondsen. De deal heeft een waarde van 3,4 miljard dollar. GE Water is actief in 130 landen en levert materiaal, chemicaliën voor het behandelen van water. De koers van General Electric daalde 0,1 procent.

Een dinsdag laat verschenen rapport heeft Caterpillar ervan beschuldigd via belasting- en boekhoudfraude zijn aandelenkoers te hebben opgekrikt. "Caterpillar heeft niet voldaan aan Amerikaanse belastingwetten of Amerikaanse regels voor financiële boekhouding", viel te lezen in het rapport van de federale overheid. Een week geleden werd reeds bekend dat federale agenten drie faciliteiten van het Amerikaanse bedrijf hebben doorzocht. Het aandeel Caterpillar verloor woensdag 2,6 procent.

Urban Outfitters daalde 2,4 procent nadat het kledingconcern voor het derde opeenvolgende jaar een winstdaling rapporteerde. Het concern zei meer te willen investeren in online verkopen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.