Wall Street sluit lager

Redactie ABM Financial News - 8 maart 2017, 22:09

Private banenrapport overtreft verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten. De S&P 500 index daalde 0,2 procent naar 2.362,98 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent verloor op 20.855,73 punten, maar de Nasdaq index sloot 0,1 procent in het groen op 5.837,55 punten.

Voordat de markten openden werd het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP bekend gemaakt. Dit rapport wordt gezien als een voorloper van het "grote" banencijfer dat vrijdagmiddag verschijnt. Inzicht in de ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidssector is belangrijk omdat de Federal Reserve hier rekening mee houdt bij het bepalen of de rente omhoog moet.

Het ADP rapport overtrof de verwachtingen stevig. Het aantal banen in de niet-agrarische private sector nam in februari toe met 298.000. Er was gerekend op een veel lagere groei van 188.000 banen. De groei van het aantal banen in de private sector over februari is een bevestiging van de positieve trend in brede zin in de Amerikaanse economie, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

Er wordt algemeen verwacht dat de Fed volgende week woensdag de rente gaat verhogen. Vorige week zei voorzitter Janet Yellen ook dat dit waarschijnlijk was. Het enige dat een renteverhoging volgens analisten nog kan tegenhouden is een zeer slecht banencijfer komende vrijdag, maar gezien het sterke private arbeidsrapport lijkt de kans hierop klein.

Olieprijzen noteerden lager, na een verdeeld voorradenrapport. De voorraden ruwe olie stegen in de afgelopen week tot een nieuw record, maar de benzinevoorraden namen stevig af. Een april-future West Texas Intermediate daalde 4,9 procent op 50,29 dollar, terwijl een mei-future Brent 4,9 procent goedkoper werd op 53,18 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0543. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0554 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0658 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

PPG Industries onderzoekt of een overname van AkzoNobel haalbaar is. Dit schreef persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen. Het Amerikaanse PPG zou samen met adviseurs werken aan een plan om AkzoNobel deels of in zijn geheel over te nemen. Een woordvoerder van AkzoNobel liet woensdagavond in een reactie tegen ABM Financial News weten dat het concern nooit in gaat op marktgeruchten en daarom ook nu geen commentaar geeft. Het aandeel PPG noteerde 6 procent hoger. De zogenoemde American Depositary Receipt van AkzoNobel steeg zelfs bijna 13 procent.

General Electric zei woensdag onderdeel GE Water te verkopen aan het Franse Suez en één van Canada's grootste pensioenfondsen. De deal heeft een waarde van 3,4 miljard dollar. GE Water is actief in 130 landen en levert materiaal, chemicaliën voor het behandelen van water. De koers van General Electric daalde 0,2 procent.

Een dinsdag laat verschenen rapport heeft Caterpillar ervan beschuldigd via belasting- en boekhoudfraude zijn aandelenkoers te hebben opgekrikt. "Caterpillar heeft niet voldaan aan Amerikaanse belastingwetten of Amerikaanse regels voor financiële boekhouding", viel te lezen in het rapport van de federale overheid. Een week geleden werd reeds bekend dat federale agenten drie faciliteiten van het Amerikaanse bedrijf hebben doorzocht. Het aandeel Caterpillar verloor woensdag 2,8 procent.

Urban Outfitters daalde 2,6 procent nadat het kledingconcern voor het derde opeenvolgende jaar een winstdaling rapporteerde. Het concern zei meer te willen investeren in online verkopen

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

20 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: herstel verwacht voor BAM na matige start 2017

Bouwer maakt donderdag resultaten bekend.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.