AkzoNobel verwacht geen nieuw overnamevoorstel van PPG

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 11:46

Afwijzing was onvoorwaardelijk volgens bestuursvoorzitter.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel verwacht geen nieuw voorstel voor een overnamebod van PPG Industries, nadat het Nederlandse verf- en chemieconcern het op 2 maart ingebrachte voorstel voor een bod van omgerekend 83,00 euro per aandeel van de Amerikaanse sectorgenoot heeft afgewezen. Dit zei CEO Ton Büchner donderdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

"We hebben gemeld dat we het voorstel om twee redenen afwijzen. We vinden dat het bod de potentiële waarde in AkzoNobel onderwaardeert en we achten het risico voor het samengaan met PPG, met daarbij een hoge schuldpositie, te riskant voor onze medewerkers, klanten, aandeelhouders en andere stakeholders", zei de bestuursvoorzitter. "Ons nee was unaniem namens de raad van bestuur en de raad van commissarissen en is onvoorwaardelijk", zei Büchner.

AkzoNobel gaat nu versneld kijken naar de strategische opties voor de afsplitsing van de divisie Specialty Chemicals, waarbij ook de optie van een beursgang wordt bekeken. "We onderzoeken meerdere opties met verschillende eigendomsstructuren. Meer kan ik daar nu niet over zeggen", lichtte de CEO toe. Büchner wilde niet ingaan op speculaties dat AkzoNobel Specialty Chemicals aan PPG zou kunnen verkopen. "We onderzoeken de opties geheel op eigen kracht", was het enige wat de topman daarover kwijt wilde.

Een verdere opsplitsing van het bedrijf, waarbij de Coatings van Decorative Paints zou worden gescheiden, is geen optie, zei de bestuursvoorzitter desgevraagd.

Büchner wilde geen commentaar geven over het optrekken van beschermingsmuren door Nederlandse bedrijven tegen vijandige overnames, zoals afgelopen dinsdag door minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën bepleit.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel donderdag 13,8 procent hoger op 72,94 euro.

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

53 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

59 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 78,51 1,04% 0,81 77,70