Beursblik: Accell verkoopt minder fietsen maar tegen hogere prijs

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 11:18

Omzetstijging elektrische fietsen zorgt nog niet voor hogere marges volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft in het afgelopen jaar minder fietsen verkocht, maar deed dit wel tegen een hogere prijs waardoor de resultaten alsnog licht aantrokken. Dit is de verwachting van ING in aanloop naar de jaarcijfers van de onderneming uit Heerenveen, die vrijdag voorbeurs verschijnen. 

Volgens ING kan de omzet van Accell in 2016 zijn gegroeid van 986,4 miljoen in 2015 naar 1.083,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde fractioneel van 58,5 miljoen naar 58,1 miljoen euro, waardoor de EBIT-marge daalde van 5,9 naar 5,4 procent. 

Onder de streep restte volgens ING een nettowinst van 33,7 miljoen euro, ofwel 1,31 euro per aandeel. In 2015 realiseerde Accell nog een winst van 32,3 miljoen euro. 

Analist Tijs Hollestelle van ING verwacht met name een groeivertraging in de tweede helft van 2016, dat doorgaans een moeilijk seizoen is voor de fietsenfabrikant. De marktvorser mikt voor heel 2016 op circa 1,5 miljoen verkochte fietsen, hetgeen 7,2 procent minder zou zijn dan in 2015. De fietsen werden wel verkocht tegen een 23 procent hogere prijs per fiets. 

Accell profiteert al een tijd van aanhoudende goede verkopen van elektrische fietsen. Hollestelle verwacht dat e-bikesverkopen nu voor circa 54 procent bijdragen aan de totale omzet uit fietsenverkoop. Wel merkte ING op dat de sterke verkoopgroei van elektrische fietsen tot dusver nog niet heeft gezorgd voor hogere operationele marges. 

De omzet van andere traditionele fietsen en sportfietsen zou met circa 4 procent zijn gedaald, mede door kortingen bij de afbouw van seizoensvoorraden van reguliere fietsen. 

Voor heel 2016 voorziet Accell zelf een toename van de omzet en een resultaat dat rond het niveau van 2015 zal uitkomen. De fietsenfabrikant kampte met eenmalige kosten als gevolg van de afboeking van debiteuren door twee faillissementen en de reorganisatie in de Verenigde Staten.

ING heeft een Houden advies op Accell Group met een koersdoel van 21,50 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 0,2 procent hoger op 22,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel TomTom

Koersdoel naar 6,75 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NSI bezig met herstel

Winst per aandeel en huuropbrengsten boven verwachting.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: S&P verlaagt koersdoel voor AkzoNobel

Koersdoel omlaag naar 80 euro.

24 minuten geleden - Lees verder

Interesse Shell voor overname Equis Energy - media

Ook Japanse Softbank onder potentiele bieders.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Intertrust sterk afgewaardeerd na waarschuwing

Deutsche Bank voorzag bescheidener verlies.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ACCELL G... toevoegen aan uw watchlist 25,57 -0,58% -0,15 25,72