Beursblik: dividend Van Lanschot bevestigt kapitaalplan

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:00

Kapitaalteruggave volgens ING behoudend.

(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers van Van Lanschot zijn positief, met een hoger dan verwacht dividend en inkomsten die redelijk in lijn met de verwachtingen zijn. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING tegen ABM Financial News.

Het belangrijkste nieuws is het dividend van 1,20 euro per aandeel, wat overeenkomt met ongeveer een vijfde van de 250 miljoen euro die Van Lanschot in vijf jaar tijd wil teruggeven aan aandeelhouders. 

De analist noemde het uitkeringsplan van Van Lanschot behoudend, gelet op de kapitaalpositie. "Bijna het dubbele is mogelijk." De doelstelling voor kapitaalteruggave werd echter niet aangepast.

Ploegh verwacht een progressieve toename van de dividenduitkering, of wellicht een aanvullend aandeleninkoopprogramma of acquisities.

Op operationeel niveau wees de analist op een hogere onderliggende kostenbasis in 2017 wat mogelijk te maken had met transitiekosten voor het outsourcen van het betalingssysteem. 

ING heeft een koopadvies op Van Lanschot met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel sloot woensdag vrijwel ongewijzigd op 20,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fitch handhaaft hoogste kredietrating Nederland

AAA rating met stabiele outlook.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Logisch herstel volgens CMC Markets.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VAN LANS... toevoegen aan uw watchlist 24,95 1,92% 0,47 24,70