Beursblik: dividend Van Lanschot bevestigt kapitaalplan

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:00

Kapitaalteruggave volgens ING behoudend.

(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers van Van Lanschot zijn positief, met een hoger dan verwacht dividend en inkomsten die redelijk in lijn met de verwachtingen zijn. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING tegen ABM Financial News.

Het belangrijkste nieuws is het dividend van 1,20 euro per aandeel, wat overeenkomt met ongeveer een vijfde van de 250 miljoen euro die Van Lanschot in vijf jaar tijd wil teruggeven aan aandeelhouders. 

De analist noemde het uitkeringsplan van Van Lanschot behoudend, gelet op de kapitaalpositie. "Bijna het dubbele is mogelijk." De doelstelling voor kapitaalteruggave werd echter niet aangepast.

Ploegh verwacht een progressieve toename van de dividenduitkering, of wellicht een aanvullend aandeleninkoopprogramma of acquisities.

Op operationeel niveau wees de analist op een hogere onderliggende kostenbasis in 2017 wat mogelijk te maken had met transitiekosten voor het outsourcen van het betalingssysteem. 

ING heeft een koopadvies op Van Lanschot met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel sloot woensdag vrijwel ongewijzigd op 20,20 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Meer nieuwe woningen verkocht in Amerika

In februari stijging van 6,1 procent.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: drie opties voor AkzoNobel in overnamestrijd met PPG

Theodoor Gilissen Bankiers denkt dat aandeelhouders beslissend zijn.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Gemalto

Koersdoel naar 50,00 euro.

40 minuten geleden - Lees verder

Bestuurders PPG Industries in Nederland voor gesprekken met politiek en aandeelhouders

Vooralsnog geen afspraak met bestuur AkzoNobel.

53 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VAN LANS... toevoegen aan uw watchlist 22,45 2,65% 0,58 22,39