Beursblik: goede redenen voor samengaan PPG en AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 06:57

Partijen moeten wel activiteiten afstoten volgens JPMorgan Cazenove.

(ABM FN-Dow Jones) Een samengaan van het Amerikaanse PPG Industries en het Nederlandse AkzoNobel zou gunstig zijn voor beide partijen. Dit schreven analisten van JPMorgan Cazenove donderdag in een rapport, nadat er woensdagavond geruchten waren over een mogelijke deal.

Volgens JPMorgan kampt AkzoNobel met een relatief lage waardering en presteerde het aandeel al vijf jaar minder goed dan de toonaangevende S&P 500 index. PPG is volgens de analisten een efficiënt geleide onderneming. 

Een overname van AkzoNobel door PPG zou volgens JPMorgan resulteren in schaalvoordelen, maar zal wel gepaard moeten gaan met desinvesteringen ter waarde van circa 1 miljard dollar om mededingingsautoriteiten te overtuigen. Naar verluidt overlappen de activiteiten op het vlak van decoratieve verven van beide ondernemingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. 

PPG zou ruim de helft van zijn omzet in Amerika behalen, 29 procent in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en 17 procent in Azië. Uit een presentatie van AkzoNobel blijkt dat de Nederlanders 46 procent van de omzet in Europa haalt, 25 procent in Azië en 26 procent in de Amerika's, waarvan 15 procent in Noord-Amerika.

JPMorgan voorziet dat een combinatie van PPG Industries en AkzoNobel jaarlijks kan resulteren in ongeveer 1,1 miljard dollar aan synergievoordelen. 

JPMorgan Cazenove hanteert een Overwogen advies voor PPG Industries en stelde het koersdoel opwaarts bij van 105,00 naar 110,00 dollar. Het advies voor AkzoNobel luidt Neutraal met een koersdoel van 50,00 euro. 

Het aandeel PPG Industries sloot woensdag 6,0 procent hoger op 106,83 dollar en AkzoNobel eindigde in Amsterdam 0,2 procent in het groen op 64,42 euro. De Amerikaanse notering van AkzoNobel dikte 13,1 procent aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Esperite stelt publicatie jaarcijfers uit

Uitstel in verband met recente externe financiering.

7 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen verdeeld

Markt concentreert zich op fiscale plannen Trump.

21 minuten geleden - Lees verder

Credit Suisse weer winstgevend

Omzet ook flink hoger in eerste kwartaal.

26 minuten geleden - Lees verder

Kiadis Pharma dient voor ATIR101 aanvraag marktautorisatie EU aan

Betreft aanvraag in handel nemen middel tegen bloedaandoeningen als leukemie.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Randstad

Koersdoel naar 42,00 euro.

55 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 82,64 0,87% 0,71 81,93