Beursblik: nieuwe CEO Arcadis heeft juiste profiel

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 14:29

Benoeming lijkt positief volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe CEO van Arcadis Peter Oosterveer lijkt de juiste eigenschappen te hebben. Dit schreef analist Quirijn Mulder van ING in een reactie op de voorgestelde benoeming.

Peter Oosterveer neemt eind april de touwtjes over van huidige interim-CEO Renier Vree, indien aandeelhouders instemmen met zijn benoeming. Financieel directeur Vree nam vorig jaar tijdelijk de leiding over toen Neil McArthur opstapte na tegenvallende resultaten.

Oosterveer voldoet volgens Mulder aan het profiel dat Arcadis nodig heeft. Zo heeft hij voldoende ervaring, aangezien hij operationeel directeur was bij Fluor Corporation waar hij bijna 30 jaar heeft gewerkt. Ten tweede heeft Oosterveer een achtergrond als ingenieur, wat positief is volgens ING. Tot slot is het een Nederlander met een sterke internationale staat van dienst, wat volgens Mulder precies is wat stakeholders van Arcadis graag willen zien.

Maar ondanks deze positieve eigenschappen is het vooralsnog onduidelijk of Oosterveer maatregelen zal nemen om de portefeuille van Arcadis om te gooien of andere wijzigingen door te voeren. Mulder verwacht dat nieuwe doelstellingen pas na de zomer zullen worden aangekondigd. Dit zou eerder gebeuren, maar werd uitgesteld met het vertrek van McArthur.

In ieder geval is de onzekerheid over een nieuwe topman nu weggenomen met de benoeming van Oosterveer, positief volgens Mulder.

ING heeft een Houden advies voor Arcadis met een koersdoel van 12,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel 2,5 procent hoger op 13,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCADIS toevoegen aan uw watchlist 17,39 -0,11% -0,02 17,41