Beursblik: omzetgroei Altice hoger dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:17

Vooral resultaten in Frankrijk en Portugal sterk volgens Deutsche Bank.

(ABM FN-Dow Jones) Altice heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet gerealiseerd dan verwacht, maar wist niet te profiteren van investeringen in sportrechten door SFR. Dit stelden analisten van Deutsche Bank donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Franse kabelaar. 

Afgelopen kwartaal nam de omzet van Altice met 2,7 procent toe op jaarbasis naar 6.087 miljoen euro. Dit was meer dan waar Deutsche Bank rekening mee hield. De analisten bleken vooral te spreken over de ontwikkelingen in Frankrijk en Portugal, waar de omzet voor het eerst in respectievelijk 24 en 32 kwartalen steeg. 

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) viel evenwel lager uit dan Deutsche Bank had verwacht, zeker in het licht van 63 miljoen euro aan investeringen in sportrechten bij SFR. De analisten hadden verwacht dat Altice in het afgelopen kwartaal al zou hebben geprofiteerd van deze investering. 

Voor 2017 voorziet Altice een verdere omzetgroei, waarbij de omzet in Frankrijk zal stabiliseren op autonome basis. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal volgens de kabelaar een hoog enkelcijferige groei laten zien, hetgeen Deutsche Bank in lijn met de verwachting noemt. Altice denkt circa 4 miljard euro te zullen investeren, waarover de marktvorsers positief bleken. 

Deutsche Bank handhaafde het Houden advies op Altice met een koersdoel van 20,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 0,2 procent hoger op 20,50 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fitch handhaaft hoogste kredietrating Nederland

AAA rating met stabiele outlook.

2 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Amerikaanse beurzen sluiten lager

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Amerikaanse economie groeit minder hard dan verwacht.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Logisch herstel volgens CMC Markets.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 22,81 0,26% 0,06 22,75