Beursblik: outlook Refresco conform verwachting

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:45

Kwartaalcijfers volgens ING gemengd.

(ABM FN-Dow Jones) Het aangepaste bedrijfsresultaat van Refresco Group was in het vierde kwartaal iets lager dan voorzien, maar de afgegeven outlook bleek grofweg in lijn met de verwachtingen. Dit concludeerde analist Matthias Maenhaut van ING donderdag.

De REBITDA lag met 52 miljoen euro, een stijging op jaarbasis van 9 procent, 2 miljoen euro onder de consensus, aldus Maenhaut. De operationele kosten vielen hoger uit dan voorzien, terwijl de brutomarge per liter met 14,5 eurocent 4 procent hoger uitviel dan de consensus.

Een tegenvaller was volgens Maenhaut de autonome volumeontwikkeling. Waar werd gerekend op een kleine stijging, was er afgelopen kwartaal sprake van een krimp van 1,1 procent als gevolg van een daling van 4 procent bij private label.

Refresco herhaalde op de middellange termijn een autonome volumegroei van 0 tot 5 procent te voorzien. Voor 2017 gaf de bottelaar geen concrete verwachting af, maar de verwachting voor de middellange termijn en de autonome krimp van 2,1 procent in 2016 maakt volgens Maenhaut dat er mag worden gerekend op een verbetering in 2017. De consensus mikt voor dit jaar reeds op een stijging van 2,5 procent.

Daarnaast is de margedruk die Refresco voor dit jaar voorziet, geen verrassing en het gevolg van overnames, aldus Maenhaut. "We voorzien een consensusverlaging van 1 tot 2 procent voor de EBITDA na de resultaten van vandaag", aldus de analist.

ING heeft een koopaanbeveling op Refresco met een koersdoel van 17,50 euro. Donderdag handelde het aandeel 1,4 procent lager op 13,96 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Dubbelcijferige omzetgroei voor RoodMicrotec

Verwachting van positief netto kwartaalresultaat in 2017.

11 minuten geleden - Lees verder

Vlakke omzetontwikkeling KPN

Outlook gehandhaafd.

14 minuten geleden - Lees verder

Esperite stelt publicatie jaarcijfers uit

Uitstel in verband met recente externe financiering.

16 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen verdeeld

Markt concentreert zich op fiscale plannen Trump.

30 minuten geleden - Lees verder

Credit Suisse weer winstgevend

Omzet ook flink hoger in eerste kwartaal.

35 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 17,64 -0,40% -0,07 17,71