Beursblik: Royal Dutch Shell verkoopt 32 procent van bewezen oliereserves

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 14:49

Opbrengst is lager dan boekwaarde.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verkoopt met de Canadese teerzanden 2 miljard vaten of 32 procent van zijn bewezen oliereserves voor een bedrag dat fors onder de boekwaarde ligt. Dat stellen analisten van Numis donderdag in een rapport. 

Zij zetten de netto verkoopsom van 7,25 miljard dollar af tegen een boekwaarde van circa 12 miljard dollar. De activiteiten draaiden vorig jaar een klein verlies. 

Shell waardeert voor 1,3 miljard tot 1,5 miljard dollar af op zijn boekwaarde op de transacties.

Toch denkt Numis dat Shell-aandeelhouders kunnen instemmen met de transacties, omdat de schulden worden verlaagd en de stap past in de strategie om de olieproductie houdbaarder te maken bij alle prijsniveaus, waarvoor de gemiddelde productiekosten per vat omlaag moeten. 

Omdat Numis zelf positief is over de olieprijs op de middellange termijn, vinden de analisten de verkoop echter geen logische keuze. Zij denken dat Shell hiermee een sterke winststijging misloopt, als de olieprijzen zouden stijgen. 

"Met deze verkoop is Shell nog minder een olie-verhaal geworden", stelde Numis, dat geen advies of koersdoel op het aandeel heeft. Met de overname van BG Group vorig jaar voor 47 miljard dollar was Shell al veel meer een aardgasproducent geworden.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag 3,4 procent lager op 23,71 euro. 

 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 23,20 -0,77% -0,18 23,38