Beursblik: Van Lanschot verrast met dividend

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 10:33

UBS ziet opwaartse druk op dividendverwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) Het hogere dan verwachte dividend van Van Lanschot brengt het dividendrendement op 5,9 procent, waar beleggers moeilijk de neus voor kunnen ophalen. Dit stelden analisten van UBS donderdag in een rapport. 

Omdat CEO Karl Guha de kapitaalbuffer "comfortabel boven de beoogde bandbreedte" noemt, voorspelt analist Anton Kryachok bovendien opwaartse druk op de verwachtingen van analisten voor het dividend in de komende jaren. Van Lanschot herhaalde vooralsnog de doelstelling voor kapitaalteruggave in 2020. 

De 8 procent hoger dan verwachte nettowinst over 2016 was vooral te danken aan de groter dan verwachte vrijval van voorzieningen voor slechte leningen, waardoor de kredietkosten 12 miljoen euro gunstiger uitvielen dan aanvankelijk ingeschat.

De inkomsten uit rente en commissie en ook de kosten waren globaal in lijn met verwachtingen. 

UBS heeft een koopadvies voor Van Lanschot met een koersdoel van 21,70 euro. Het aandeel noteerde donderdag op een groen Damrak 3,4 procent hoger op 20,89 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse huizenprijzen verder gestegen

Prijzen in maart met 0,6 procent opgelopen.

18 minuten geleden - Lees verder

Wall Street wacht op notulen Fed

Futures duiden op licht hogere opening.

40 minuten geleden - Lees verder

AND wil raad van commissarissen uitbreiden

Rob Westerhof vertrekt eind dit jaar.

43 minuten geleden - Lees verder

Licht hogere resultaten voor Tiffany

Juweliersketen handhaaft outlook.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VAN LANS... toevoegen aan uw watchlist 25,36 -0,55% -0,14 25,43