Beursblik: weinig verrassingen bij Refresco

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:19

KBC Securities spreekt van stevige onderwaardering.

(ABM FN-Dow Jones) Refresco Group heeft nette resultaten behaald in het vierde kwartaal van 2016 en de afgegeven outlook leverde geen verrassingen op. Dit concludeerde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag.

De volumes van Refresco lagen met 1.631 miljoen liter onder de consensus van 1.641 miljoen liter, maar wel boven de 1.607 miljoen liter waarop Vandenberghe rekende. De omzet van 529 miljoen euro was beter dan zowel de 516 miljoen die analisten gemiddeld voorgegaan, als de 509 miljoen euro waarop KBC Securities mikte. Dit gold ook voor de brutomarge per liter van 14,5 eurocent. Gemiddeld werd gerekend op 14,0 eurocent, terwijl Vandenberghe daar een streepje onder zat met 13,9 eurocent. De aangepaste nettowinst van 19 miljoen euro was conform verwachting.

Voor dit jaar mikt Vandenberghe op 13,7 eurocent, iets beter dan de consensus van 13,5 eurocent, en een autonome volumegroei van 2,6 procent, "wat consistent is met de uitspraken van de onderneming".

KBC Securities verwacht op basis van de cijfers van vanochtend ook niet dat de consensus significant zal worden aangepast.

Refresco staat bij KBC Securities op de kooplijst met een koersdoel van 20,00 euro. Vandenberghe roemt het marktleiderschap van Refresco en de sterke kasstroom. Desondanks is het aandeel duidelijk lager gewaardeerd dan sectorgenoten. "We menen dat de enorme korting onterecht is en we zijn er van overtuigd dat consistente resultaten dit gat helpen dichten", aldus de analist.

Op een groen Damrak noteerde Refresco Group donderdag 2,5 procent lager op 13,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Macrokalender bepaalt beursweek

Cijferseizoen weer voorbij.

Gisteren - Lees verder

BeleggersBarometer ING op tienjarig hoogtepunt

Vertrouwen stijgt door verder aantrekkende economie.

27 mei 2017, 10:15 - Lees verder

RRJ Capital II verkleint belang in NN

Kapitaalbelang van 9,6 procent.

27 mei 2017, 10:08 - Lees verder

BlackRock vergroot belang in ASR

Kapitaalbelang van 6,5 procent.

27 mei 2017, 10:04 - Lees verder

Lindenbergh verkleint belang in ForFarmers

Kapitaalbelang nog boven meldingsgrens.

27 mei 2017, 09:59 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 17,50 -0,28% -0,05 17,55