Beursblik: zeer sterke resultaten AMG

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:31

Vooral Critical Materials en Engineering presteerden sterk volgens ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) AMG Advanced Metallurgical Group heeft in het vierde kwartaal van 2016 zeer sterke resultaten geboekt. Dit stelde analist Philip Ngotho van ABN AMRO in reactie op de kwartaalcijfers van de producent van metallurgische producten en systemen. 

AMG rapporteerde een bedrijfsresultaat van EBITDA van 30 miljoen dollar, hetgeen 26 procent hoger lag dan de 24 miljoen dollar waar Ngotho vanuit ging. De bedrijfsconsensus, waar drie analisten aan bijdroegen, ging volgens de marktvorser zelfs uit van 17,1 miljoen dollar. Sterke resultaten uit de divisies Critical Materials en Engineering speelde het bedrijf in de kaart, aldus Ngotho. 

De nettoschuld van AMG kwam in het afgelopen kwartaal uit op 7,3 miljoen dollar, terwijl ABN AMRO juist rekening hield met een netto kaspositie van 2 miljoen dollar. Het verschil was volgens Ngotho te verklaren door hogere investeringen voor het lithiumproject die eerder kwamen dan verwacht. 

De nettowinst van 10 miljoen euro noemde ABN AMRO in lijn met de verwachting en werd gedrukt door enkele eenmalige kostenposten. Exclusief deze kosten, zou de nettowinst 60 procent hoger hebben gelegen dan de bank verwachtte. 

AMG verwacht voor het lopende jaar het huidige winstniveau te behouden in 2017. Als gevolg denkt Ngotho dat de bedrijfsconsensus positiever zal worden over de ontwikkeling van de EBITDA dit jaar. 

ABN AMRO handhaafde het koopadvies op AMG. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdag 6,8 procent hoger op 25,73 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Olieprijs krabbelt wat op en biotechaandelen in trek.

7 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs krabbelt iets op

Beleggers blijven evenwel nerveus.

53 minuten geleden - Lees verder

Centrale bank Mexico verhoogt rente opnieuw

Verhoging volgt op die van Amerikaanse Federal Reserve.

57 minuten geleden - Lees verder

Republikeinen presenteren conceptplan vervanging Obamacare

Amerikanen straks mogelijk niet langer verplicht verzekerd.

1 uur geleden - Lees verder

Tesla bekijkt mogelijkheid productiefaciliteit in China

Voor eind van het jaar duidelijkheid over Chinese ambities.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ADVANCED... toevoegen aan uw watchlist 26,25 0,50% 0,13 26,12