Beursupdate: AkzoNobel zet AEX in het groen

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 09:30

Overnamefantasie stuwt Damrak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag hoger van start, in tegenstelling tot de omringende beurzen, dankzij een koerssprong van AkzoNobel. Kort na de opening koerste de AEX index 0,3 procent hoger naar 504,12 punten, terwijl de Midkap onveranderd noteerde.

Onder de hoofdfondsen waren alle ogen gericht op AkzoNobel. Het verf- en chemieconcern, met een weging van 3,64 procent in de AEX index, wees een ongevraagd overnamebod van het Amerikaanse PPG Industries van de hand en onderzoekt nu de strategische opties voor een afsplitsing van de tak Specialty Chemicals, goed voor een omzet van 4,6 miljard euro in 2016. PPG bood 83,00 euro per aandeel AkzoNobel, bestaande uit een som van 54,00 euro in contanten en 0,3 aandeel PPG. Het aandeel klom ruim 14 procent naar 73,54 euro.

DSM koerste in de slipstream van AkzoNobel twee procent hoger, terwijl de kwartaalcijfers van kabelaar Altice werden beloond met een stijging van een procent. Onder aan de lijst stonden de oliegerelateerde waarden Royal Dutch Shell en SBM Offshore met verliezen van meer dan een procent, nadat de olieprijzen op Wall Street woensdag stevig onder druk stonden.

In de AMX ging Vastned aan kop met een winst van vier procent. Het vastgoedfonds maakte bekend zijn Turkse onderdeel te hebben verkocht. Tegen ABM Financial News sprak topman Taco de Groot van een acceptabele verkoopprijs. Air France-KLM hervatte daarnaast zijn opmars van woensdag, na de publicatie van vervoerscijfers, en won meer dan drie procent. Cijfers van bottelaar Refresco Group werden daarentegen minzaam ontvangen en het aandeel verloor bijna drie procent van zijn beurswaarde, hoewel KBC Securities meende dat er weinig verrassingen in de kwartaalrapportage van de bottelaar zaten.

Bij de kleinere fondsen steeg AMG Advanced Metallurgical Group met zeven procent na de rapportering van jaarcijfers. Eerder deze week steeg het aandeel al tientallen procent na de bekendmaking van een grote Braziliaanse order. Private bank Van Lanschot koerste daarnaast vier procent hoger na een hoger dan verwachte stijging van de nettowinst in 2016.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen sluiten in het groen

Markten nog in afwachting van belastingplannen Trump.

34 minuten geleden - Lees verder

Vopak en Exmar breken deal af

Geen kans op slagen vereisten voor overeenkomst.

42 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen weer van start.

55 minuten geleden - Lees verder

Unibail-Rodamco krijgt goedkeuring voor dividend

Uitkering bedraagt 10,20 euro per aandeel.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak eindigt licht in het groen

Bedrijfscijferseizoen zet door.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 524,46 0,08% 0,41 524,05
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 778,09 0,07% 0,57 777,52
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 969,92 0,72% 6,96 962,96