Europese beurzen op verlies

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 12:09

Olieprijs scherp lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren donderdag rond het middaguur op verlies, in afwachting van het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het commentaar daarbij.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde 0,3 procent lager op 371,52 punten. De Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 11.940,27 punten en ook de Franse CAC 40 leverde 0,2 procent in op 4.950,27 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,6 procent lager op 7.292,07 punten.

De Europese beurzen worden bepaald door een afwachtende houding in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank.

Vanmiddag om kwart voor twee wordt het rentebesluit bekendgemaakt, waarna om half drie voorzitter Mario Draghi met een toelichting naar buiten komt. De verwachting van valutabroker Ebury is dat de ECB met een opwaartse bijstelling van de inflatie komt, hetgeen een steun in de rug voor de euro kan zijn.

Vanochtend bleken de Chinese producentenprijzen in februari verder te zijn opgelopen en ook meer dan verwacht, terwijl de consumentenprijzen weliswaar stegen, maar wel achterbleven bij de stijging in de maand ervoor en de prognose vooraf.

In de Verenigde Staten volgen nog de import- en exportprijzen en de wekelijkse steunaanvragen.

Olie noteerde donderdag in de loop van de dag scherp in het rood. Een april-future West Texas Intermediate daalde 2,8 procent naar 48,88 dollar, terwijl een mei-future Brent 2,7 procent lager bewoog naar 51,68 dollar. Sinds december 2016 noteerde de prijs voor een vat ruwe olie niet onder het niveau van 50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0561. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0548 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0543 op de borden.

Bedrijfsnieuws

AkzoNobel was de grote blikvanger, nadat het bedrijf een ongevraagd bod van omgerekend 83,00 euro van het Amerikaanse PPG van de hand wees en ondertussen de strategische opties van een divisie bestudeert. AkzoNobel noteerde donderdag 13,8 procent hoger.

De daling van de olieprijs op woensdag en de zeer opmerkelijke draai van donderdag miste zijn uitwerking op de koersen van oliefondsen niet met onder andere een verlies van 35 procent voor het aandeel Royal Dutch Shell.

Carrefour verloor 4,4 procent na een gerapporteerde winstdaling in 2016. De omzet daalde tegen constante wisselkoersen en zonder de verkoop van brandstof met 0,1 procent naar 70,2 miljard euro.

Het Duitse Merck moest een verlies van 1,8 procent toestaan op basis van een afgegeven voorzichtige verwachting voor het lopende boekjaar.

Verzekeraar Aviva won 6,6 procent nadat het bedrijf zijn dividend met 12 procent verhoogde.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een overwegend lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren rond het middaguur 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.362,98 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 20.855,73 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent op 5.837,55 punten. 


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

20 minuten geleden - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

27 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street Alleen maar dalers.

Alleen maar verliezers.

53 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68