Olieprijs lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 20:43

WTI voor het eerst in 2017 onder 50,00 dollar per vat.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag lager gesloten, waarbij de olieprijs voor het eerst in 2017 onder de 50 dollar per vat noteerde.

De markt reageerde donderdag op het tegenvallende wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week sterker dan verwacht zijn gestegen.

In de week eindigend op 3 maart namen de olievoorraden met 8,2 miljoen vaten toe tot 528,4 miljoen vaten en kwamen daarmee uit aan de bovengrens van de gemiddelde bandbreedte voor deze tijd van het jaar. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een toename van 1,7 miljoen vaten.

De verwachting dat de voorraden mogelijk sterk waren gestegen kwam niet volledig als een verrassing. Het American Petroleum Institute rapporteerde reeds dinsdag een stijging van de  binnenlandse voorraden van 11,6 miljoen vaten.

De OPEC klopte zichzelf dinsdag echter op de borst over het hoge nalevingspercentage onder de deelnemende lidstaten van de overeenkomst om de productie te verlagen vanaf januari 2017. OPEC secretaris generaal Mohammed Barkindo zei tijdens een conferentie in Houston dat de toewijding onder de deelnemende lidstaten hoog is.

Maar in de Verenigde Staten, dat geen deel uitmaakt van het pact, bereikte de ruwe olieproductie vorige week het hoogste niveau in ruim een jaar.

Uit de EIA-data bleek tevens dat de benzinevoorraden zijn gedaald met 6,6 miljoen vaten tot een totaal van 249,3 miljoen vaten. Ook deze daling was sterker dan de daling met 1,7 miljoen vaten die was voorzien.

De voorraden stookolie en andere destillaten zakten met 2,7 miljoen vaten tot 161,5 miljoen vaten, waar gerekend werd op een daling van 1,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting daalde een fractie, van 86,0 naar 85,9 procent. Hier werd een stijging tot 86,5 procent voorzien.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,00 dollar lager, of 2,0 procent, op 49,28 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs onder druk

Beleggers bouwen posities af voor expiratie september-future.

34 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify - media

Muziekdienst wil directe notering aan NYSE zonder aandelenuitgifte.

2 uren geleden - Lees verder

Rode start Europese handelsweek

Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

2 uren geleden - Lees verder

Overname energiebedrijf Oncor door Berkshire Hathaway van de baan

Warren Buffetts investeringsbedrijf afgetroefd door andere koper.

3 uren geleden - Lees verder

Batenburg verdubbelt winst

Omzet 15 procent hoger.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.