Omzet Hunter Douglas trekt aan

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 08:25

Verbetering in alle regio's uitgezonderd Latijns Amerika.

(ABM FN-Dow Jones) Hunter Douglas heeft over 2016 een hogere omzet en winst geboekt dankzij volumestijgingen en acquisities, waarbij alleen Latijns Amerika uit de toon viel. Dit meldde de fabrikant van raam- en gevelbekleding donderdag voorbeurs.

De omzet steeg vorig jaar met 10,5 procent op jaarbasis naar 2,82 miljard dollar. De volumes stegen met 3,8 procent, acquisities droegen voor 91 procent bij, maar wisselkoersen drukten met 2,4 procent op de verkopen. De volumestijging werd gerealiseerd in alle regio's behalve Latijns Amerika.

Het bedrijfsresultaat voor eenmalige herstructureringskosten nam ten opzichte van 2015 toe met 17,8 procent tot 278,6 miljoen dollar. In lokale valuta namen de resultaten ook toe, behalve in Latijns Amerika en Australië.

Onder de streep restte een nettowinst van 202,8 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog 156,1 miljoen dollar.

Hunter Douglas stelt aandeelhouders een dividend van 1,75 euro per aandeel in het vooruitzicht, vergeleken met 1,50 euro per aandeel over 2015.

Outlook

Het concern, waarvan de gewone aandelen voor meer dan 80 procent in handen zijn van oprichtersfamilie Sonnenberg, verwacht aanhoudende groei in de Verenigde Staten en Azië, verbeterende economische omstandigheden in Eurolpa en aanhoudend moeilijke marktomstandigheden in Latijns Amerika.

Het aandeel Hunter Douglas sloot woensdag op 61,67 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Warrants RoodMicrotec uitoefenbaar

Warrants kunnen elke eerste week van het kwartaal uitgeoefend.

13 minuten geleden - Lees verder

Update: Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

50 minuten geleden - Lees verder

Bank of England wil dat banken kapitaal versterken

Financieel systeem Verenigd Koninkrijk moet beschermd worden tegen risico's als Brexit.

1 uur geleden - Lees verder

Futures duiden op lagere opening Wall Street

Nasdaq weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen lager rond middaguur

Centrale banken domineren nieuwsstroom.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HUNTER D... toevoegen aan uw watchlist 77,72 -0,42% -0,33 78,05