Pharming verwacht positief bedrijfsresultaat in loop 2017

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 07:42

Verlies farmaceut liep op in afgelopen boekjaar.

(ABM FN-Dow Jones) Pharming verwacht in de loop van 2017 een positief operationeel resultaat te boeken, maar leed in het afgelopen jaar wel een groter verlies. Dit meldde de Leidense farmaceut donderdag voorbeurs. 

Het bedrijf kocht vorig jaar de Noord-Amerikaanse commerciële rechten voor Ruconest terug van Valeant voor 125 miljoen dollar met een vooruitbetaling van 60 miljoen dollar. Als onderdeel van deze transactie realiseerde het bedrijf een kapitaalinjectie van 104 miljoen euro middels een combinatie van een claimemissie, een nieuwe lening en converteerbare obligatieleningen.

De opbrengsten van productverkopen namen toe van 8,6 miljoen naar 13,7 miljoen euro.

De omzet steeg 47 procent naar 15,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verbeterde van 12,8 miljoen euro negatief naar 11,5 miljoen euro negatief en het nettoverlies steeg van 10,0 miljoen naar 17,5 miljoen euro.

Het bedrijf voorziet voor 2017 voortgaande verkopen van Ruconest, met name in Amerika, en verwacht in de loop van het jaar positieve operationele kwartaalresultaten te realiseren. Het bedrijf blijft investeren in nieuwe programma's in de pijplijn voor de ziekten van Pompe en Fabry.

"Ik kijk met vertrouwen uit naar een versnelling van de groei van Pharming in 2017 met toenemende verkopen, een aantrekkelijke pijplijn van producten en nieuwe kansen voor verbeterde aandeelhouderswaarde", aldus CEO Sijmen de Vries van Pharming.

Het aandeel Pharming sloot woensdag 0,6 procent lager op 0,31 euro.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hoger slot

Amerikaanse aandelenmarkten schudden zorgen Trump van zich af.

21 minuten geleden - Lees verder

ING koopt als stabiliseringsagent aandelen Avantium

ING koopt ruim 154.000 aandelen Avantium.

41 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Markt kijkt uit naar wekelijks voorradenrapport.

52 minuten geleden - Lees verder

ING Belgie bereikt akkoord over sociaal plan

Sociale plan sanering ING Belgie mogelijk woensdag al ondertekend.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend hoger gesloten

Markt herstelt van Trump-debacle.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHARMING... toevoegen aan uw watchlist 0,29 0,00% 0,00 0,28