Recordjaar voor BMW

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 11:54

Marges vallen tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Bayerische Motoren Werke heeft in 2016 een recordomzet en winst geboekt, maar de marges vielen tegen. Dit maakte de Duitse autofabrikant donderdag bekend.

De omzet van de maker van BMW, Mini en Rolls-Royce steeg van 92.175 miljoen euro in 2015 naar 94.163 miljoen euro. Er werden in 2016 2.367.603 auto's verkocht, een stijging op jaarbasis van ruim 5 procent. Meer dan 2 miljoen van de verkochte personenauto's waren BMW's. Het aantal verkochte elektrische auto's verdubbelde bijna.  

De nettowinst steeg met 8,0 procent tot 6.910 miljoen euro. Ook dit was een recordniveau voor BMW. Het bedrijfsresultaat (EBIT) daalde echter met 2,2 procent tot 9.386 miljoen euro.

Ondanks de recordniveaus viel de margeontwikkeling tegen volgens marktdeelnemers, waardoor de koers daalde. "De markt had op een hogere marge gerekend en is niet erg tolerant ten opzichte van dalende marges", zei een handelaar tegen de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De marge van de automotive activiteiten daalde van 9,2 naar 8,9 procent. Er was gerekend op ten minste 9 procent.

Het concern, dat 101 jaar bestaat, keert een dividend uit van 3,50 euro per aandeel. Over 2015 werd 3,20 euro uitgekeerd.

Outlook

BMW verwacht dat de opgaande lijn voor het aantal verkochte auto's zich dit jaar door zal zetten. Voor 2017 wordt uitgegaan van een nieuw recordvolume, waarbij de omzet licht hoger zal uitkomen dat het voorgaande jaar. De automaker merkt hierbij wel op te verwachten dat het wereldwijde politieke en economische klimaat volatiel zal blijven.

Het aandeel BMW noteerde in Duitsland 2,7 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 95,4 procent.

57 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Na aantal rustige dagen weer wat meer actie.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Goed gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen over hoogtepunt heen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.