Staples duikt in het rood

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 12:36

Afschrijvingen en lagere omzet drukken op resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Staples heeft in het vierde kwartaal een flink verlies geleden, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog een miljoenenwinst onder aan de streep resteerde. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen. 

In het vierde kwartaal, dat eindigde op 28 januari 2017, leed Staples een nettoverlies van 952 miljoen dollar. In dezelfde periode een jaar eerder verdiende Staples nog 86 miljoen euro.

Een afboeking op goodwill van 766 miljoen dollar drukte in het afgelopen kwartaal stevig op de winstgevendheid, maar ook een daling van de omzet speelde Staples parten.

De omzet liep op jaarbasis met 2,9 procent terug van 4.695 miljoen naar 4.560 miljoen dollar. De vergelijkbare verkopen daalden met 1 procent. 

De verkoop van de Europese activiteiten aan Cerberus Capital Management zorgde voor de miljoenenafschrijving. Staples houdt wel een vinger in de pap met een resterend belang van 15 procent en een vertegenwoordiging met één zetel in het bestuur. 

Jaarcijfers

Over heel 2016 realiseerde Staples een 2,8 procent lagere omzet van 18.247 miljoen dollar. 

Onder de streep resteerde een verlies van 1.497 miljoen dollar, vergeleken met een nettowinst van 379 miljoen dollar over 2015.

Outlook

Voor het lopende boekjaar mikt Staples op een vrije kasstroom van minimaal 500 miljoen dollar, waar dit in 2016 nog 679 miljoen dollar bedroeg. Staples mikte aanvankelijk op een vrije kasstroom over het boekjaar 2016 van circa 700 miljoen dollar.

Het aandeel Staples steeg in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt richt vizier op stemming VS wetsvoorstel zorgstelsel.

36 minuten geleden - Lees verder

Pershing Square wil beursnotering in Londen

Concern heeft reeds notering in Amsterdam.

36 minuten geleden - Lees verder

Iger blijft tot in 2019 topman van Disney

CEO blijft 1 jaar langer aan.

39 minuten geleden - Lees verder

ASM International wil Stefanie Kahle-Galonske als commissaris

Benoeming is voor periode voor vier jaar.

58 minuten geleden - Lees verder

Ahold Delhaize stoot vier Belgische winkels en project af

Desinvesteringen om te voldoen aan eisen toezichthouder.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.