Van Lanschot besteedt betalingsverkeer uit aan Fidor

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 16:02

Gaat ook hypotheekdienstverlening outsourcen.

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot laat zijn online betalingsverkeer in de toekomst verzorgen door het Duitse fintechbedrijf Fidor, terwijl ook de hypotheekdienstverlening wordt uitbesteed. Dit meldde de private bank donderdag.

Fidor gaat de gebruikers- en rekeninggegevens van de Van Lanschot-klanten beheren en de betalingsstromen verwerken via zijn eigen platform. Van Lanschot-klanten krijgen daarmee de beschikking over mobiele apps en een modernere website voor desktopcomputers.

De samenwerking hangt samen met de invoering van de Payment Services Directive (PSD2), waar banken binnenkort aan zullen moeten voldoen.

Het platform van Fidor is toegerust op het "open" karakter van betaalverkeer in de toekomst. Van Lanschot kan daarbij aanzienlijk kosten besparen, wordt flexibeler en kan de nieuwe technologie snel invoeren. Het risico van een dure wijziging van de IT-infrastructuur wordt de bank bespaard.

Het betalingsverkeer moet voor eind 2018 zijn geoutsourced.

Fidor bediende tot nu toe al klanten zoals O2, Telefonica en de islamitische bank van Abu Dhabi, ADIB.

Van Lanschot zei op koers te liggen voor een verlaging van de terugkerende IT-kosten tot minder dan 30 miljoen euro in 2020. Vorig jaar was dit 32,1 miljoen, wat al bijna de helft minder was dan de 57,1 miljoen in 2012.

Van Lanschot wil ook de hypotheekdienstverlening outsourcen aan Stater. Dit moet dit jaar nog zijn beslag krijgen.

Van Lanschot meldde donderdag verder teleurstellende resultaten bij de Merchant Banking-tak, Kempen Corporate Finance. Het onderdeel kampte met minder actieve klanten in de uitdagende marktomstandigheden, vooral rond het Brexit-referendum.

Het online-private banking platform Evi van Van Lanschot zag het toevertrouwde vermogen vorig jaar nauwelijks toenemen, met een stabiel niveau van 1,5 miljard euro. Er kwam 50 miljoen euro binnen terwijl bijna 15 miljoen euro aan spaargeld werd onttrokken.

Volgens CFO Constant Korthout van Van Lanschot was de volatiele markt moeilijk voor beginnende beleggers vorig jaar. "Misschien gaat dat dit jaar beter.

Daarbij moet Van Lanschot laveren tussen de wens om vermogen aan te trekken en de onwenselijkheid van te veel spaargeld dat niet is geïnvesteerd. Te veel spaargeld zet de winstgevendheid onder druk, lichtte bestuursvoorzitter Karl Guha toe.

Van Lanschot meldde donderdag verder de introductie van een mobiele app voor beleggingsadvies.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Van Lanschot 4,9 procent hoger op 21,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VAN LANS... toevoegen aan uw watchlist 25,95 -0,19% -0,05 26,00