Vastned ontvangt acceptabele verkoopprijs Turkse panden

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 08:57

Vastgoedfonds zag de Turkse markt verslechteren.

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft een acceptabele verkoopprijs ontvangen voor de verkoop van zijn Turkse onderdeel, nadat de markt daar verslechterde. Dit stelde topman Taco de Groot van het vastgoedfonds donderdag in een toelichting.

Vastned verkocht zijn Turkse onderdeel vanwege de huidige geopolitieke, politieke en economische situatie in Turkije en de verwachting dat deze op de korte tot middellange termijn niet zal verbeteren maakt het minder aantrekkelijk voor retailers om in Istanboel aanwezig te zijn. Het bedrijf rekent op een positief verkoopresultaat van 5,9 miljoen euro van de Turkse entiteit, die negen panden omvat.

"Vorig jaar kregen we al signalen dat er een daling van de huurprijzen aan zat te komen en moesten al enkele afwaarderingen doen in december", aldus De Groot. Als gevolg van de verslechterde omstandigheden besloot Vastned tot de verkoop van negen panden in Turkije. Volgens de topman werden de panden "rond de boekwaarde" verkocht en de CEO sprak van een acceptabele prijs. Evenwel stelde De Groot het jammer te vinden afscheid te moeten nemen van het "dynamische Istanboel". 

De Groot zag geen reden om de outlook voor 2017 aan te passen. Daarmee voorziet het concern voor 2017 een direct resultaat variërend van 2,10 tot 2,20 euro per aandeel. Vastned wil een dividend uitkeren van 2,05 euro per aandeel.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Vastned woensdag 0,7 procent lager op 32,98 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

Ondernemersvertrouwen lager in juli.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: NIBC zet ASML op kooplijst

Koersdoel verhoogd naar 152,00 euro.

43 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel Intertrust

Koersdoel naar 16,00 euro.

52 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: nette kwartaalresultaten ASMI

ABN AMRO wijst op impact ASM PT.

52 minuten geleden - Lees verder

Valuta: Federal Reserve domineert valutamarkt

Britse economische groeicijfers tweede punt van aandacht volgens Rabobank.

53 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VASTNED ... toevoegen aan uw watchlist 38,14 -0,39% -0,15 38,29