VEB naar Ondernemingskamer voor overnamestrijd TMG

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 13:11

Beleggersvereniging wil onderzoek en benoeming van onafhankelijk commissaris.

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat de Ondernemingskamer vragen naar een onderzoek naar de gang van zaken bij de biedingsstrijd tussen het Belgische Mediahuis/VPE en het Nederlandse Talpa van John de Mol voor de overname van de Telegraaf Media Groep (TMG). Dit maakte de belangenbehartiger van aandeelhouders donderdag bekend.

Ook zal de VEB de Ondernemingskamer vragen om de benoeming van een onafhankelijke commissaris. 

De VEB vindt dat TMG met de voortijdige keuze voor Mediahuis de eerder gedane belofte van transparantie en het bevorderen van een gelijk speelveld niet is nagekomen. De vereniging wijst erop dat Talpa een hoger bedrag per aandeel biedt en dat op het eerste gezicht de overige voorwaarden van de biedingen gelijkwaardig zijn.

"De reden voor TMG om in een prematuur stadium van het biedingsproces, waarbij een gelijk speelveld is toegezegd, al te kiezen voor Mediahuis/VPE is niet overtuigend. Dit is ook niet in het belang van TMG en haar stakeholders", aldus VEB-directeur Paul Koster.

Daarom zal een onafhankelijk commissaris een gelijk speelveld alsnog mogelijk moeten maken, aldus de VEB.

De vereniging dringt verder aan op een onafhankelijk onderzoek naar het optreden van de commissarissen van TMG. De twee leden van de raad van bestuur van TMG weigerden het fusieprotocol met Mediahuis/VPE te ondertekenen, om Talpa een gelijke kans te bieden. De raad van commissarissen van TMG heeft daarop de twee bestuurders geschorst en het fusieprotocol met Mediahuis/VPE ondertekend.

Het is volgens de VEB de vraag of de commissarissen juist hebben gehandeld en niet hun boekje te buiten zijn gegaan. Een onafhankelijk onderzoek zal hier meer duidelijkheid over dienen te geven.

De Vereniging wijst daarbij op de dubbelrol van grootaandeelhouder VPE, die ook aandeelhouder zal zijn in de beoogde combinatie met Mediahuis. Met de voortijdige keuze voor Mediahuis heeft TMG het gelijke speelveld en de transparantie verstoord, vindt de VEB.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Lagere opening Damrak voorzien

Rustige handelsdag voorzien.

15 minuten geleden - Lees verder

Bijna 43 procent verkiest stockdividend NSI

Vastgoedfonds geeft 227.914 nieuwe aandelen uit.

34 minuten geleden - Lees verder

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

47 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71