Verlies voor RoodMicrotec

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 08:15

Jaren van stevige groei in verschiet.

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft in 2016 een iets hogere omzet behaald, maar conform verwachting viel de groei wel lager uit dan aanvankelijk voorzien Dit meldde de toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips uit Zwolle donderdag voorbeurs.

Rood zag de omzet, conform voorlopige cijfers, afgelopen jaar met 2 procent stijgen naar 10,5 miljoen euro. Aanvankelijk zei de onderneming echter te rekenen op een omzetgroei van 7 tot 12 procent.

Deze lichte omzetstijging leverde een bedrijfsresultaat (EBIT) op van 1,3 miljoen euro negatief, 2 procent meer verlies dan een jaar eerder. Netto leed Rood een verlies van 1,6 miljoen euro, waar dit een jaar eerder 1,5 miljoen euro verlies was.

"De waarde van onze verkooporders is 20 procent hoger vergeleken met een jaar geleden en we hebben een positieve book-to-bill ratio weten te behouden, een belangrijke indicator van de trends naar de vraagontwikkeling in de halfgeleiderindustrie", aldus CEO Martin Sallenhag in een toelichting op de cijfers.

Het netto resultaat moet deze positieve orderportefeuille nog wel gaan weerspiegelen, "maar we blijven positief dat dit in de komende paar jaar zal gebeuren", voegde de topman daaraan toe.

Outlook

RoodMicrotec voorziet in 2020 een omzetstijging van ongeveer 75 procent in vergelijking tot ruim 10 miljoen euro in 2015.

"Wegens de hoeveelheid projecten die gedurende de tweede helft van 2017 de productiefase in zullen gaan verwachten wij een toename van de omzet en verbeterde resultaten in vergelijking tot 2016", zei de toeleverancier over dit jaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,28 0,00% 0,00 0,28