Verzoek Nederlandse toezichthouder kan overname Delta Lloyd vertragen

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 12:55

Looptijd overnamebod kan worden verlengd.

(ABM FN-Dow Jones)  De overname van Delta Lloyd door NN Group kan iets worden vertraagd, als de Europese mededingingsinstanties de beoordeling van de fusie overlaten aan de Nederlandse instanties. Dat zei een woordvoerder van Delta Lloyd donderdag tegen ABM Financial News. 

Een woordvoerder van de Autoriteit Consument en Markt bevestigde donderdag een zogeheten verwijzingsverzoek te hebben ingediend. Dit betekent dat de Europese mededingingsautoriteiten moeten beslissen of de fusie beter door de Nederlandse collega's kan worden beoordeeld. 

Het verzoek levert een vertraging op van "enkele dagen", zei woordvoerder Martijn Donders van  Delta Lloyd. De verzekeraar heeft op 22 februari het fusieplan ingediend bij de Europese instanties, die daarvoor normaal gesproken binnen 35 dagen op reageren.

Als Brussel de beoordeling aan de ACM overlaat, dan kan die vertraging oplopen tot meer dan twee weken. Dan moet de Nederlandse autoriteit namelijk de procedure opnieuw starten, terwijl men er in Brussel dan al ruim twee weken mee bezig is. 

Dit zou betekenen dat een reactie tot 12 april op zich kan laten wachten, zei Donders. De huidige termijn van het bod van NN Group op aandelen Delta Lloyd eindigt op 7 april. Als de goedkeuring niet tijdig wordt verwacht, zullen de verzekeraars bijtijds zorgen dat de looptijd wordt verlengd, zei Donders. 

De ACM wil de overname van Delta Lloyd zelf beoordelen, omdat de fusie vooral effect heeft op de pensioen- en verzekeringsmarkten in Nederland, stelde de instantie donderdag in een nadere toelichting tegen ABM Financial News.

De ACM zegt voldoende expertise te hebben op het gebied van financiële dienstverlening voor een goede beoordeling. Daarbij moet worden bekeken of het fusiebedrijf niet zo'n sterke marktpositie krijgt, dat het misbruik kan maken van dat overwicht. De mededingingsregels zijn er om concurrenten en consumenten te beschermen. 

Een andere toezichthouder op de sector, De Nederlandsche Bank, pleit overigens al jaren voor consolidatie onder Nederlandse levensverzekeraars, die drastisch moeten inkrimpen na de hoogtijdagen die de geschiedenis ingingen als een woekerpolisbonanza. 

NN Group is als verzekeraar actief in heel Europa. Delta Lloyd is vooral actief in Nederland en België.   

Als de fusie niet doorgaat vanwege mededingingskwesties moet NN Group een break-up fee van 67,5 miljoen euro betalen aan Delta Lloyd. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

Gisteren - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

Gisteren - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

Gisteren - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

Gisteren - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DELTA LLOYD toevoegen aan uw watchlist 5,28 -0,75% -0,04 5,32
NN Group toevoegen aan uw watchlist 30,44 0,36% 0,11 30,33