Wall Street fractioneel hoger gesloten

Redactie ABM Financial News - 9 maart 2017, 22:05

Markt maakt zich op voor Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag fractioneel hoger gesloten, waarbij de milde woorden van ECB-voorzitter Mario Draghi eerdere verliezen compenseerden.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,1 procent hoger op 2.364,88 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 20.859,19 punten en de Nasdaq sloot vlak op 5.838,81.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 4 maart op weekbasis is gestegen met 20.000 tot 243.000 aanvragen. De data volgden na een onverwacht sterk ADP-banenrapport en een dag voor het Amerikaans banenrapport van februari. De markt is in afwachting van het rapport in de hoop dat de data een Fed-renteverhoging volgende week bevestigen. De Federal Reserve heeft aangegeven de rente te verhogen als de economische data een dergelijke stap blijven ondersteunen.

"Terwijl de olieprijzen dalen groeit de verwachting dat de haviken bij de Federal Reserve prevaleren", aldus marktanalist Tony Cross van TopTradr. "Het is nu een kwestie van wachten op het banenrapport, voordat we antwoord krijgen op de vraag of we volgende week een renteverhoging kunnen verwachten en of inderdaad, zoals nu wordt verwacht, dit jaar de rente drie keer verhoogd zal worden", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd tevens bekend dat de Amerikaanse importprijzen in februari zijn gestegen met 0,2 procent ten opzichte van een maand eerder.

Daarnaast richtte de markt zijn vizier donderdag op het ECB-rentebesluit in Europa. De centrale bank handhaafde zijn monetaire beleid. Het belangrijkste rentetarief van de ECB bleef daarmee staan op 0,00 procent. In december 2016 kondigde de ECB een verlenging aan van het maandelijkse obligatie-opkoopprogramma tot december 2017, maar tegelijkertijd werd bekend dat de opkopen vanaf april afgebouwd worden van 80 miljard naar 60 miljard euro per maand. In de toelichting op het rentebesluit zei Draghi dat het herstel in de eurozone aan kracht lijkt te winnen, maar dat stimulering desondanks nodig blijft.  

De april-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 1,00 dollar lager, of 2,0 procent, op 49,28 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,05815. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0577 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0543 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag een tweetal publicaties geagendeerd. Naast het banenrapport wordt het Amerikaans overheidsbudget van februari gepubliceerd.

Bedrijfsnieuws

PPG Industries noteerde circa 3,7 procent lager, na het nieuws dat AkzoNobel een overnamebod van 83,00 euro per aandeel van zijn Amerikaanse sectorgenoot heeft afgewezen. PPG zei er vertrouwen in te hebben om de voorgestelde transactie te kunnen realiseren en alle noodzakelijke goedkeuringen van de bevoegde autoriteiten te verkrijgen.

De Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen Staples leed in het vierde kwartaal een flink verlies, terwijl in dezelfde periode een jaar eerder nog een miljoenenwinst onder aan de streep resteerde. Voor het lopende boekjaar mikt Staples op een vrije kasstroom van minimaal 500 miljoen dollar, waar dit in 2016 nog 679 miljoen dollar bedroeg. Staples mikte aanvankelijk op een vrije kasstroom over het boekjaar 2016 van circa 700 miljoen dollar. Het aandeel daalde ruim 5,5 procent.

American International Group noteerde circa 0,3 procent lager, nadat CEO Peter Hancock de raad van bestuur van het concern informeerde op te willen stappen.

Sears won ongeveer 6,5 procent, nadat de retailer over het vierde kwartaal een beter dan verwachte omzet rapporteerde. Het aandeel staat de laatste tijd onder druk en verloor in de afgelopen twaalf maanden meer dan de helft in waarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.