3i neemt optiekketen Hans Anders over

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 08:47

Vorige eigenaren waren Alpinvest en Alpha.

(ABM FN-Dow Jones) Investeringsfonds 3i heeft de Nederlandse optiekketen Hans Anders overgenomen van eigenaren Alpinvest en Alpha. Dit meldde de sectorgenoot van het beursgenoteerde GrandVision maandag, nadat de Belgische zakenkrant De Tijd eerder al melding maakte van het nieuws.

Met de overname is een bedrag van 200 miljoen euro gemoeid. Volgens De Tijd maakte de omzetting van een lening van 107 miljoen euro in aandelen de transactie mogelijk, aangezien dit de balans van Hans Anders verbeterde en resulteerde in een winstgevend bedrijf.

"De Europese optiekbranche blijft sterk gefragmenteerd en wij geloven dat er voor een toonaangevende speler in het 'value-for-money' segment als Hans Anders enorme mogelijkheden zijn", aldus Robert Van Goethem van 3i. In Nederland is 3i bekend als eigenaar van Action en Basic-Fit.

Hans Anders, een belangrijke concurrent van het beursgenoteerde GrandVision, telt 456 verkooppunten, waarvan 253 in Nederland, 105 in België, 62 in Frankrijk en 36 in Zweden. Voor eind dit jaar mikt de optiekketen op 475 winkels. 

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde in januari 2016, realiseerde Hans Anders een omzet van 192 miljoen euro, wat zich volgens De Tijd vertaalde in een bedrijfsresultaat (EBITDA) van ongeveer 35 miljoen euro. Sinds 2013 groeide de omzet jaarlijks met gemiddeld 10 procent.

De komende jaren moet de groei onder meer komen uit de toenemende vergrijzing en van het feit dat de consument steeds prijsbewuster wordt. Dat moet Hans Anders, die scherpe prijzen hanteert, wind in de zeilen geven, stelde De Tijd.

Alpinvest en Alpha waren sinds 2011 eigenaar van Hans Anders, na de overname van Gilde en Comnaar Investments. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen lager gesloten

Volatiele olieprijs drukt op sentiment.

14 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit lager

Olieprijzen volatiel.

57 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde naar 94,0 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Veel inkoopmanagersindexen.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Slechts enkele items op de agenda.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.