Air France-KLM vervoert meer passagiers in maart

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 07:41

Vrachtvervoer verbetert.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in maart meer passagiers vervoerd en zag het vrachtvervoer verbeteren. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,6 miljoen passagiers, een stijging van 2,9 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 3,1 procent. De bezettingsgraad daalde met 0,1 procentpunt naar 84,8 procent, terwijl de capaciteit met 3,2 procent toenam.

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in maart met 22,7 procent naar 0,9 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer nam met 26,1 procent toe. De capaciteit nam toe met 24,2 procent en de bezettingsgraad steeg met 1,3 procentpunt naar 91,5 procent.

In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in maart 7,6 miljoen passagiers, een stijging van 5,0 procent.

Het vrachtvervoer bij Air France-KLM steeg in maart, omgerekend naar omzet per ton per kilometer, met 5,6 procent op jaarbasis. De capaciteit nam toe met 0,6 procent en de beladingsgraad steeg met 3,0 procentpunt naar 63,4 procent.

Het aandeel Air France-KLM daalde vrijdag op een groen Damrak 1,9 procent op 6,95 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste daler.

Gisteren - Lees verder

Intel stelt outlook 2017 opwaarts bij

Flink groei in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder

Meer omzet en winst Starbucks

Cijfers schieten tekort.

Gisteren - Lees verder

Omzet GoPro boven verwachting

Kostenniveau teruggebracht door besparingen.

Gisteren - Lees verder

Verdere groei voor Google

Omzet en winst hoger in eerste kwartaal.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 7,70 -2,53% -0,20 7,90