Bank of Japan wil beleid voortzetten

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 06:11

Voorzitter Kuroda blijft mikken op 2 procent inflatie.

(ABM FN-Dow Jones) De voorzitter van de Bank of Japan blijft vasthouden aan het huidige monetaire beleid. Dit bleek maandag uit een ontmoeting die Haruhiko Kurada had met regionale managers van de centrale bank.

Kuroda sprak zich tijdens de sessie nog maar eens uit over het huidige beleid, waarbij gestreefd wordt naar een inflatie van 2 procent. De centraal bankier verwacht dit niveau te kunnen bereiken door betere omstandigheden aan de vraagzijde in de economie en een toenemende verwachting onder consumenten dat de prijzen gaan stijgen.

Uit een onderzoek van de Bank of Japan bleek afgelopen week dat 67 procent van de consumenten een prijsstijging in het komende jaar voorziet. Dat was in het vierde kwartaal was dit nog 64,7 procent. Het betrof de eerste toename van de verwachtingen in zeven kwartalen. Tegelijkertijd bleek uit het recente onderzoek van de centrale bank dat meer consumenten voorzien dat de prijzen ook gedurende een periode van vijf jaar gaan stijgen.

Kuroda herhaalde dat de economie van Japan zich in een gematigd tempo blijft herstellen en dat dit op termijn zich kan ontwikkelen in een gematigde groei.

De Nikkei-225 noteerde maandag 0,7 procent hoger.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beleggersvertrouwen blijft hoog en stabiel - ING BeleggersBarometer

AEX naar verwachting in de komende maanden omhoog.

8 uren geleden - Lees verder

Inverko klaar om uit eigen as te herrijzen

CEO voert orienterende gesprekken met kandidaten.

9 uren geleden - Lees verder

Timber meldt eerste belang in Avantium

Kapitaalbelang van ruim 3 procent.

9 uren geleden - Lees verder

FMR vergroot belang in Arcadis fractioneel

Kapitaalbelang verhoogd, stemrecht niet.

9 uren geleden - Lees verder

Goldman Sachs vergroot belang in Besi

Zowel kapitaalbelang als stemrecht verhoogd.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.