Beursblik: capaciteitsgroei Air France-KLM in lijn met de verwachting

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 09:58

Luchtvaartgroep presteert sterk in Azie/Pacific volgens Goodbody.

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal, mede door de vervoerscijfers over maart, een capaciteitsgroei van 3,4 procent gerealiseerd, in lijn met de eigen verwachtingen voor heel 2017. Dit stelde analist Mark Simpson van Goodbody maandag.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,6 miljoen passagiers, een stijging van 2,9 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 3,1 procent. De bezettingsgraad daalde met 0,1 procentpunt naar 84,8 procent, terwijl de capaciteit met 3,2 procent toenam.

Volgens Simpson presteerde Air France-KLM net als in februari sterk in Azië/Pacific, terwijl de Zuid-Amerikaanse markt nog altijd zwak bleef voor de luchtvaartgroep.

Met de vervoerscijfers over maart realiseerde Air France-KLM in het afgelopen kwartaal volgens Goodbody een capaciteitsgroei van 3,4 procent, hetgeen in lijn is met de eigen verwachtingen voor heel 2017 van 3,0 tot 3,5 procent. 

Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in maart met 22,7 procent naar 0,9 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer nam met 26,1 procent toe. Simpson sprak van "solide" cijfers. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM maandagochtend 2,9 procent hoger op 7,17 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

54 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

59 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,56 -1,72% -0,22 12,78