Beursblik: ECB bouwt opkoopprogramma in 2018 af

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 11:55

Morgan Stanley ziet renteverhoging kort na afronding QE.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank zal naar verwachting in 2018 zijn opkoopprogramma van staatsobligaties afbouwen en kort daarna, in de tweede helft van volgend jaar, zijn depositorente verhogen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een rapport.

Morgan Stanley verhoogde zijn groeiverwachting voor de eurozone van 1,4 procent tot 1,8 procent in 2017, gevolgd door een vrijwel stabiele groei van 1,7 procent in 2018.  

Hierbij past een afbouw van het QE-programma in de eerste helft van 2018, gevolgd door een eerste verhoging van de negatieve depositorente van de ECB met 10 of 15 basispunten tot 0,25 procent negatief in september 2018, voorspelde de zakenbank.

Volgens de analisten prijst de markt een vergelijkbaar scenario in, maar rekenen beleggers op een relatief normale cyclus van renteverhogingen. De inflatie zal daarbij de komende vijf jaar zeer gematigde blijft. 

Morgan Stanley denkt dat de kerninflatie in de eurozone nog een jaar laag zal blijven, om vervolgens aan te trekken. Daarbij gaan de analisten uit van een sterker dan verwachte euro en een voorspelde daling van de olieprijs. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.