Beursblik: ING verhoogt koersdoel Besi stevig

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 09:16

Koersdoel naar 50,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries flink verhoogd van 32,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Volgens analist Nigel van Putten van ING is Besi een van de meest kwalitatieve bedrijven in de back-end halfgeleider industrie. De onderneming presteert enorm goed en is in verschillende niches marktleider. Besi zal volgens Van Putten dan ook profiteren van een toenemende activiteit in de sector, hetgeen de markt niet ziet.

De analist verhoogde zijn taxaties voor Besi en meent dat het aandeel niet tegen een korting zou moeten worden gewaardeerd, maar juist tegen een premie. ING rekent voor dit jaar op een omzet van 447 miljoen euro en een genormaliseerde nettowinst van 92 miljoen euro, fiks meer dan de 375 miljoen euro aan omzet in 2016, waarbij er onder de streep een winst van 66 miljoen euro restte.

Verder wees Van Putten ook op het dividendrendement bij Besi van 4,6 procent over 2016 en het lopende aandeleninkoopprogramma ter grootte van 1 miljoen aandelen. "We berekenden dat Besi jaarlijks meer dan 100 miljoen euro aan aan aandeelhouders kan laten terugvloeien, ofwel 7 procent van de huidige marktkapitalisatie", aldus de marktvorser.

ING plaatste Besi, in aanloop naar de vrijgave van de cijfers over het eerste kwartaal op 25 april, op de favorietenlijst voor de Benelux. Deze cijfers zullen volgens Van Putten ertoe leiden dat analisten hun taxaties opwaarts zullen bijstellen.

Op een iets hoger Damrak steeg het aandeel BE Semiconductor Industries maandag liefst 7,1 procent naar 41,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

38 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

1 uur geleden - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

1 uur geleden - Lees verder

Uitgelicht: Heijmans lieveling van de beurs

Bouwbedrijf is weer winstgevend.

2 uren geleden - Lees verder

Uitgelicht: TKH verrast met hoge kosten

Aandeel omlaag na sterke koersstijging dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BE SEMIC... toevoegen aan uw watchlist 54,46 -0,96% -0,53 54,99