Beursupdate: Beursplein 5 scherpt jaarrecord aan

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 09:17

Besi uitblinker op Damrak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index in een rustige handel 0,2 procent hoger naar 519,61 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,2 procent bijschreef.

Onder de hoofdfondsen gingen Randstad en Gemalto aan kop met bescheiden winsten van ruim een half procent. Verzekeraar NN Group sloot de rij met een fractioneel verlies. 

Bij de middelgrote fondsen was BE Semiconductor Industries de uitschieter met een winst van bijna zes procent op 40,55 euro. ING verhoogde het koersdoel voor Besi van 32,00 naar 50,00 euro met een ongewijzigd Kopen advies en plaatste het aandeel bovendien op de favorietenlijst. Air France-KLM steeg daarnaast 1,5 procent na positief ontvangen vervoerscijfers. Bodemonderzoeker Fugro was de grootste daler met een half procent. 

Bij de kleinere fondsen won Probiodrug zes procent. Het bedrijf uit Halle maakte de resultaten bekend van een preklinische studie met PQ912 als mogelijke behandeling tegen de ziekte van Huntington. Nedap daalde daarnaast drie procent vanwege een ex-dividend notering.

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Administratiekantoor MAKTSJAB verkleint belang in ASML

Kapitaalbelang nog ruim acht procent.

7 minuten geleden - Lees verder

Temasek verkleint belang in NN Group

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

9 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Voorlopige inkoopmanagersindexen en inflatiecijfers op de rol.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen gepasseerd.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Veel jaarvergaderingen gepland.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 528,17 0,06% 0,32 527,85
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 791,27 -0,19% -1,48 792,75
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 976,49 -0,00% -0,01 976,50