Foxconn biedt op geheugendivisie van Toshiba

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 18:36

Bod van circa 27 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Foxconn Technology wil de geheugendivisie van Toshiba kopen voor ongeveer 27 miljard dollar. Dit schreef The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen.

Het overnamebedrag staat gelijk aan 3 biljoen yen. Analisten schatten de fair value op het geheugenonderdeel in op 1,5 biljoen tot 2 biljoen yen. Een van de bronnen zei tegen de Amerikaanse zakenkrant dat het tweede hoogste bod na dat van Foxconn op ongeveer 2 biljoen yen lag.

Toshiba en Foxconn wilden niet reageren tegenover de krant. De bronnen maakten duidelijk dat het overnameproces nog niet de eindfase heeft bereikt en biedingen nog kunnen wijzigen. Foxconn bezit geen grote fabrikant van flash memory en daarom zou de deal voor het bedrijf niet tot bezwaren van toezichthouders hoeven te leiden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op rentebesluit Federal Reserve.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Volle agenda.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Agenda loopt vol.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Drukke week.

1 uur geleden - Lees verder

ECB kocht voor 12 miljard euro aan obligaties op

Asset-backed securities maken pas op de plaats.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.