Franse centrale bank voorziet lagere groei

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 09:06

Economie in eerste kwartaal met 0,3 procent gegroeid volgens Banque de France.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse economie is in het eerste kwartaal naar verwachting iets minder sterk gegroeid dan verwacht. Dit bleek maandagochtend uit een nieuwe raming van de Banque de France. 

Het bruto binnenlands product van de tweede economie van de eurozone is in de eerste drie maanden van 2017 met 0,3 procent gestegen op kwartaalbasis, verwacht de Franse centrale bank. In een raming in februari werd uitgegaan van een groei van 0,4 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016.

De aanpassing is het gevolg van het licht afgenomen ondernemersvertrouwen tussen februari en maart. De index die het vertrouwen meet van ondernemers binnen de Franse industrie, daalde van 104 in februari naar 103 in maart, maar bleef voor de dienstensector en de bouw stabiel op respectievelijk 101 en 102.

De licht neerwaartse aanpassing van de verwachte economische groei in het eerste kwartaal heeft geen gevolg voor de verwachte groei over heel 2017. De Franse centrale bank verwacht nog altijd dat de economie dit jaar met 1,3 procent groeit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.