Futures Wall Street wijzen op vrijwel vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 10 april 2017, 12:54

Rustige start van verkorte handelsweek.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een vrijwel vlakke start voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index dicht bij de slotstand van vrijdag.

"Beleggers zijn nog steeds gefocust op geopolitieke risico's", volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK. Nadat Amerika vorige week onverwacht raketten afschoot op een Syrische luchtmachtbasis, staan de verhoudingen met Rusland op scherp. Verder heeft de Verenigde Staten een aantal marineschepen richting het Koreaans schiereiland gestuurd, een actie die door Noord-Korea als roekeloos wordt bestempeld.

Naast de geopolitieke spanningen is er voor beleggers aan het begin van deze verkorte handelsweek weinig houvast. Volgens marktanalist Aslam komt de focus na het verschijnen van het teleurstellende banenrapport afgelopen vrijdag, weer te liggen op het beleid van de Federal Reserve en de verwachting dat de centrale bank zijn balans gaat inkrimpen.

"Ze zullen hun boodschap voorzichtig moeten brengen", aldus de marktvorser. 

Maandag zal de voorzitter van de Fed, Janet Yellen, deelnemen aan een vraag-en-antwoord-sessie bij de Universiteit van Michigan. Eerder op de dag zei voorzitter James Bullard van de Federal Reserve of St. Louis in een toespraak in Australië dat de belangrijkste rente laag kan blijven om de inflatie en werkloosheid binnen de perken te houden. 

Op macro-economisch vlak begint de handelsweek in Amerika verder met een lege agenda. Later deze week is er aandacht voor inflatiecijfers. Daarnaast komen Amerikaanse grootbanken als JP Morgan Chase en Citigroup met de eerste kwartaalcijfers.

Olie was maandag duurder. De mei-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,6 procent op 52,57 dollar en de juni-future op een vat Brent werd 0,7 procent duurder op 55,65 dollar. 

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,5080. Maandagochtend vroeg verhandelde het muntpaar op 1,0584 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag op 1,0601.

Bedrijfsnieuws

Akorn steeg voorbeurs ruim 12 procent vanwege de bevestiging dat de farmaceut praat met zijn Duitse sectorgenoot Fresenius over een overname. Een eventuele deal zou Akorn waarderen op 3,7 miljard dollar. De twee bedrijven benadrukten dat niet zeker is of de gesprekken ook tot een overname leiden. Vrijdag steeg het aandeel Akorn al bijna 20 procent vanwege de, toen nog onbevestigde, berichten over de gesprekken.

Google zou volgens mediaberichten zo'n 1 biljoen Koreaanse won, omgerekend bijna 900 miljoen dollar, willen investeren in LG Display.

Andere Amerikaanse techbedrijven maakten ook investeringen bekend. Microsoft en eBay trokken de portemonnee voor een investering in het Indiase bedrijf Flipkart. Samen met het Chinese Tencent pompen ze 1,4 miljard dollar in het e-commerce bedrijf.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 2.355,54 punten. De Dow Jones index sloot vlak op 20.656,10 punten en de Nasdaq sloot vrijwel onveranderd op 5.877,81 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

Gisteren - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.